Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Архитектура и култура в квАРТал-а

Нов фестивал в София в средата на септември

Планирани са няколко специални тур-обиколки на махалата, които ще представят сградите с интересна архитектура, ще разкажат историята на техните обитатели и ще покажат скрити „съкровища“. - Архитектура и култура в квАРТал-а

Планирани са няколко специални тур-обиколки на махалата, които ще представят сградите с интересна архитектура, ще разкажат историята на техните обитатели и ще покажат скрити „съкровища“.

Старият еврейски квартал в София става домакин на нов културен фестивал. От 16 до 18 септември в района между булевардите „Дондуков“, „Васил Левски“, „Сливница“ и „Мария Луиза“ ще се проведе първото издание на „квАРТал“. То ще насити периметъра с изложби, документални експозиции, свързани с историята на махалата, представления, артистични пърформънси, лекции, работилници и музика.

Вратите си за гостите ще отворят многобройните действащи в района ателиета, арт-пространства, йога- и спортните центрове. Специална обиколка пък ще покаже потенциалните, все още неизследвани и празни пространства на всички заинтересовани да ги наемат и да ги превърнат в място, където могат да реализират своите артистични идеи.

Планирани са и няколко специални тур-обиколки, които ще представят сградите с интересна архитектура, ще разкажат историята на техните обитатели, ще покажат скрити „съкровища“ и ще хвърлят светлина върху един от най-проспериращите и интересни софийски региони от началото до средата на миналия век.

Освен култура, за атмосферата ще се грижат и специално подготвени гурме и бар турове.

Изненади има и за децата – архитектурна работилница, прожекции на детски филми, занимания с керамика, дори и курс по ситопечат.

Предстои оповестяването на пълната програма на „квАРТал фестивал“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах