Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Архивират сайта „Редута”

Остава достъпен за четене онлайн, но няма да се публикуват нови текстове

Стойко Тонев (1955 - 2021) - Архивират сайта „Редута”

Стойко Тонев (1955 - 2021)

Сайтът „Редута”, един от най-свободните в българското интернет пространство, вече няма да се развива. Той бе създаден и поддържан от починалия наскоро журналист Стойко Тонев и след смъртта му медията ще бъде архивирана. Текстовете, написани за сайта през годините, да бъдат достъпни онлайн, но нови статии няма да има.

За промяната съобщиха авторите на „Редута“:

Скъпи наши читатели,

Смъртта отне човека, който вдъхнови създаването на това място за свободна мисъл и дискусия. Стойко бе инициатор на появата на този инфундибулум, където в продължение на цяло десетилетие предлагахме своите мисли и наблюдения за случващото се около нас. Сърдечно благодарим, че през това време вие бяхте наши читатели!

За съжаление, колкото и да звучи банално, всяко нещо има своето начало и своя край. Без д-р Тони Филипов това място просто не би било същото. По наша преценка, сегашният момент е подходящ да поставим точка на това начинание. Надяваме се, че то оставя съществена следа в усилията за удържане на свободата на словото в страната.

През идните месеци съдържанието на сайта ще остане в сегашния си вид, докато намерим начин и място за цялостното му дигитално архивиране.

С уважение, Веселина Седларска, Любослава Русева и Владимир Шопов

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg