Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Арми Хамър разследван за сексуално насилие

Междувременно жена го обвини в изнасилване на пресконференция, свикана от прочута адвокатка

Ефи и Арми Хамър на снимка, предоставена от адвокатката Глория Олред. - Арми Хамър разследван за сексуално насилие

Ефи и Арми Хамър на снимка, предоставена от адвокатката Глория Олред.

Арми Хамър е заподозрян по случай за сексуално насилие и срещу актьора в момента се води разследване, потвърждават от полицията в Лос Анджелис пред „Холивуд Рипортър“. Междувременно на пресконференция, свикана от адвокатката Глория Олред, специалистка в делата за престъпления със сексуален характер, жена на име Ефи е отправила обвинения към Хамър, че била изнасилена през 2017 г.

„На 24 април 2017 г. Арми Хамър брутално ме изнасилваше в продължение на над 4 часа в Лос Анджелис“, казва Ефи, която е отказала да предостави пълното си име, но бе представена от Олред като „24-годишна жена, която живее в Европа“.

По думите ѝ Хамър, познат от филмите „Назови ме с твоето име“ и „Мъжът от U.N.C.L.E.“, няколко пъти ударил главата ѝ в стената, което оставило синини по лицето ѝ и „извърши други актове на насилие срещу мен, за които аз не съм давала съгласие“, включително бил ходилата ѝ с нагайка.

„През тези четири часа аз се опитвах да изляза, но той не ми позволяваше. Мислех, че ще ме убие. След това ме остави така, без притеснения за състоянието ми“, разказва Ефи на пресконференцията.

Жената твърди, че се запознала с Хамър във Фейсбук през 2016 г., когато била на 20. Двамата започнали непостоянна връзка, продължила от 2016-а до 2020 г. Хамър по онова време е женен.

„Той ме тормозеше психически, емоционално и сексуално“, казва тя.

Хамър отрича обвиненията. Веднага след пресконференцията на 18 март, Андрю Бретлър, адвокатът на Хамър, излезе с изявление, че обвиненията на Ефи могат лесно да бъдат оборени с кореспонденцията между двамата.

„До юли 2018 г. тя изпраща неприлични съобщения на господин Хамър, в които описва какво иска той да ѝ направи – се казва в изявлението. – Той ѝ отговаря така, че да стане ясно, че не иска да поддържа такъв тип връзка с нея.“

Ефи разказа още, че след предполагаемото престъпление обмисляла самоубийство:

„Опитах да оправдая действията му, дотам, че му отговарях по начин, който не отразяваше истинските ми чувства. Проговарям днес и се надявам, че други няма да станат негова жертва в бъдеще.“

По думите на Олред, Ефи е предоставила доказателства за характера на взаимоотношенията си с Хамър, съществували снимки, където ясно се виждали „нараняванията“ на жената. На въпрос дали ще повдигне официално обвинение срещу Хамър, адвокатката отговори, че зависи от това дали съдът ще сметне, че доказателствата са достатъчни.

„Предизвиквам Арми Хамър да представи цялата си комуникация с Ефи, не само част от нея, пред полицията в Лос Анджелис и да отговори на всички техни въпроси директно, вместо през адвоката си“, написа Олред в изявление в отговор на твърденията на Бретлър.

Първият удар по репутацията на Хамър дойде през януари, когато в социалните мрежи се появиха екранни снимки от негови разговори с няколко момичета. В тях изглежда, че актьорът описва притеснителни сексуални фантазии, канибализъм, педофилия… Автентичността на скрийншотите така и не бе доказана. Няколко дни след това Хамър се оттегли от участие в комедията „Shotgun Wedding“. По-късно актьорът напусна и сериал за създаването на „Кръстникът“ и след седмица агенцията WME потвърди, че актьорът вече не е техен клиент.

Вижте още: КАРИЕРАТА НА АРМИ ХАМЪР ПРЕД ПРОВАЛ СЛЕД ОБВИНЕНИЯ В КАНИБАЛИЗЪМ

„Господин Хамър нямаше намерение да унижава или засрамва фетишите на Ефи или нейните ексцентрични сексуални фантазии, но тя постави комуникацията на друго ниво като нае адвокат за водещ на пресконференцията си. С истината на негова страна, господин Хамър приветства възможността да изглади въпроса – се казва още в изявлението от адвоката на актьора. – Още от първия ден той е държал на това всякакви взаимоотношения с Ефи – и всеки друг сексуален партньор – да бъдат по взаимно съгласие, обсъдени и да има предварително съгласие.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg