Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Арт екзорсизъм! Купете си разхвърляната стая на Трейси Емин за $1,2 млн.

Оферта за колекционери на съвременно изкуство

Работен момент от създаването на творбата "Екдорсизъм на последната картина, които някога съм правила" на художничката Трейси Емин. - Арт екзорсизъм! Купете си разхвърляната стая на Трейси Емин за $1,2 млн.

Работен момент от създаването на творбата "Екдорсизъм на последната картина, които някога съм правила" на художничката Трейси Емин.

Помните ли неоправения креват, от който колекционерът Чарлз Саачи се отърва през месец юли срещу 2, 2 млн. паунда? Инсталацията „Моето легло” на Трейси Емин беше продадена на граф Кристиан Дюркхайм. Сега Саачи предлага друга творба на британската художничка – „Екзорсизъм на последната картина, които някога съм правила“ и ще бъде пусната за продажба в аукционната къща „Кристис“, съобщава „Гардиън“. 

Експерти оценяват стойността на нестандартната творба от 900 хиляди до 1,2 млн. долара (между 600 000 и 800 000 паунда). Търгът ще се проведе на 11 февруари.

Саачи я е купил през 2001 г. за 108 млн. паунда. Инсталацията се състои от 12 големи картини, седем по-малки, „нарисувани“ с тялото на Емин, и още 79 малки рисунки върху хартия. В допълнение арт обектът включва легло, на която е спала художничката, докато е създавала произведението, както и радио, вестници, списания и дискове, включително и записите, които е слушала – на „Дъ Бийч Бойс“, „Дъ Клаш“, „Пълп“, Ван Морисън и „Лефтфийлд“.

Инсталацията „Екзорсизъм“ е създадена през 1996 г. в галерия „Брьондсторм“ в Стохолм. Трейси Емин е работила по нея три седмици, докато посетителите са могли да наблюдават творческия процес. 

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах