Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Арт поток с Татяна Лолова и Стоянка Мутафова

Г-жа Стихийно бедствие и Дуендето на Лорка на сцена край морето

Грандамите на българския театър ще играят на сцената на читалището в Лозенец две от емблематичните си представления. - Арт поток с Татяна Лолова и Стоянка Мутафова

Грандамите на българския театър ще играят на сцената на читалището в Лозенец две от емблематичните си представления.

Татяна Лолова и Стоянка Мутафова са в центъра на второто издание на фестивала „Арт поток“ в Царево. Събитието, което ще се проведе от 17 до 23 юли, включва театрални спектакли, изложби, както и общ концерт на рок бандите „Ера“, „Тангра“ и „Гравити Ко“.

Грандамите на българския театър ще играят на сцената на читалището в Лозенец две от емблематичните си представления – Мутафова излиза в „Госпожа Стихийно бедствие“ от Алдо Николай, а Лолова представя моноспектакъла „Дуенде“ по Федерико Гарсия Лорка.

Зрителите ще видят още „Ако Роналдо беше Чехов“ и Дубльори“ от Кенан Тополян, и двете поставени от Елин Рахнев в Хасковския драматичен театър, както и комедията „Мъжът на жена ми“ от Миро Гарван, постановка на Мариус Куркински с участието на Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов и Ненчо Илчев.

Любителите на изобразителното изкуство ще се запознаят с изложбата „Стефан Божков и приятели“, микс от различни стилове с обща тема – любовта и отношенията помежду ни. В експозицията участват работи на Моника Попова, Валери Чакалов, Евгени Йонов, Валентин Ангелов, Камен Старчев, Георги Миленов, Петринел Гочев, Деян Янев, Калоян Илиев-Кокимото и други.

По време на фестивала за първи път ще се състои и общ концерт на рок-групите „Ера“, „Тангра“ и „Гравити Ко“, които са подготвили специален репертоар.

Фестивалът „Арт Поток“ се организира от „Хасиенда бийч“ в Лозенец и Община Царево.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90