Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Артисти пеят „Оставаме” в празни театри (видео)

Клипът по песента от „Оркестър без име” вече е гледан над 100 хиляди пъти

Антоанета Добрева - Нети в кадър от видеото - Артисти пеят „Оставаме” в празни театри (видео)

Антоанета Добрева - Нети в кадър от видеото

Нова версия на песента „Оставаме” на Борис Карадимчев от филма „Оркестър без име” изпълниха артисти в контекста на Ковид-кризата. Клипът „Оставаме/We stay”, режисиран от Веселка Кунчева, съосновател на театралната компания „Puppet’s Lab“, вече има над 100 хиляди гледания в социалните мрежи.

29 актьори (и не само) като Милица Гладнишка, Койна Русева, Дони и Нети, Мая Бежанска, Стоян Радев, Полина Христова, Николай Воденичаров, Момчил Караиванов, Симеон Владов, Поли Христова и др. придават нов смисъл на песента на Маргарита Хранова в контекста на пандемията и затворените театрални зали. Видеото е създадено с финансова помощ по програмата на Столична община „Солидарност в културата“, предназначена да подпомогне онлайн културни изяви на независими творци по време на принудителното затваряне на сцените заради коронавирусната епидемия.

Заснет в празни театрални зали от 9 оператори, клипът въздейства емоционално заради съчетанието между вълнуващ познат текст от близкото минало и „новото нормално”, интерпретирано според натюрела на всеки от участващите творци.

В проекта са се включили 13 театъра в цялата страна – както драматични, така и куклени, и оперни. Сред тях са Театър „199”, Младежкият, драматичните театри в Русе, Велико Търново, Варна и Димитровград, както и Държавна опера – Пловдив.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Следизборно