Артисти пеят „Оставаме” в празни театри (видео)

Клипът по песента от „Оркестър без име” вече е гледан над 100 хиляди пъти

Антоанета Добрева - Нети в кадър от видеото - Артисти пеят „Оставаме” в празни театри (видео)

Антоанета Добрева - Нети в кадър от видеото

Нова версия на песента „Оставаме” на Борис Карадимчев от филма „Оркестър без име” изпълниха артисти в контекста на Ковид-кризата. Клипът „Оставаме/We stay”, режисиран от Веселка Кунчева, съосновател на театралната компания „Puppet’s Lab“, вече има над 100 хиляди гледания в социалните мрежи.

29 актьори (и не само) като Милица Гладнишка, Койна Русева, Дони и Нети, Мая Бежанска, Стоян Радев, Полина Христова, Николай Воденичаров, Момчил Караиванов, Симеон Владов, Поли Христова и др. придават нов смисъл на песента на Маргарита Хранова в контекста на пандемията и затворените театрални зали. Видеото е създадено с финансова помощ по програмата на Столична община „Солидарност в културата“, предназначена да подпомогне онлайн културни изяви на независими творци по време на принудителното затваряне на сцените заради коронавирусната епидемия.

Заснет в празни театрални зали от 9 оператори, клипът въздейства емоционално заради съчетанието между вълнуващ познат текст от близкото минало и „новото нормално”, интерпретирано според натюрела на всеки от участващите творци.

В проекта са се включили 13 театъра в цялата страна – както драматични, така и куклени, и оперни. Сред тях са Театър „199”, Младежкият, драматичните театри в Русе, Велико Търново, Варна и Димитровград, както и Държавна опера – Пловдив.

Америка за България

ОСТАВАМЕ/WE STAY

ОСТАВАМЕ/WE STAYБлагодаря на всички, които взеха участие в този проект. Оставаме! Nikéca, @Yuliya Yordanova, @Militsa Ivanova Gladnishka, Doni Vekilov, Neti Dobreva, Marieta Murphy, Poli Hristova, Koyna Ruseva, @Kristina Yaneva, Georgi Spassov, Iva Doroo, Marieta Golomehova, @Iskra Donova, Maia Bejanska, Momchil Karaivanov, Stoyan Radev, Cveti Penyashki, Jivko Jouranov, Simeon Vladov, Елица Стоянова, Konstantin Dobroykov, @Dian Raychev, Amedeo Giunta, Alexandra Savova, Iva Ananieva, Adelina Ivanova, Тодор Боянов, Alex Suren Anmahyan, Кристиана Ценкова, @Александър Богдан Томпсън (Alexander Bogdan Thompson)#Солидарност_в_културатаПРОЕКТЪТ Е РЕАЛИЗИРАН С ПОДКРЕПАТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА ПО ИНИЦИАТИВАТА „СОЛИДАРНОСТ В КУЛТУРАТА“All right reserved ©PUPPETS LAB 2020

Публикувахте от Puppet's Lab в Сряда, 15 юли 2020 г.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3