Асен Блатечки се коригира за Хоакин Финикс

Сравни играта му в „Жокера“ с тази на Мария Бакалова в „Борат 2“, която познавал от малка

Снимка: Стопкадър от Би Ти Ви - Асен Блатечки се коригира за Хоакин Финикс

Снимка: Стопкадър от Би Ти Ви

„Жокера и това, което прави Мария в този филм, доста се доближават като изразни средства и актьорска игра“, заяви в студиото на „Тази сутрин“ в Би Ти Ви Асен Блатечки. Актьорът коригира твърдението си преди година за Хоакин Финикс и играта му в ролята на Жокера, че „много лесно е да се кривиш“ – според него Финикс има и много по-добри роли от тази на Жокера.

Блатечки похвали Мария Бакалова с думите:

„Според мен тя просто е много талантлива. Целия си живот дотук тя е живяла така, че да ѝ се случват тия неща“.

Той коментира и изказването на преподавателя на Бакалова проф. Иван Добчев в интервю пред „Площад Славейков“.

„Според мен това са техни лични, учителско-ученически отношения. Иван Добчев продължава да се чувства неин учител и да ѝ дава уроци по пътя, по който те са вървели заедно“, каза актьорът след уточнение, че познава и Бакалова, и Добчев много добре.

Асен Блатечки заяви, че има представа за таланта на Мария Бакалова още от времето, когато тя била 12-годишна.

„Тя беше едно малко момиченце от Бургас. Учеше в тяхното музикално училище, в театрална паралелка, идваше след всяко представление. От съвсем малка мечтаеше да ѝ се случват всички тия неща. За нея работата е над всичко, затова съвсем закономерно ѝ се случват всички тези неща“, разказа той.

Ласкави думи за успеха на Мария Бакалова изрече и актрисата Яна Маринова, която играе заедно с номинираната за „Оскар“ българка в последния филм преди Мария да замине за Холивуд – „Като за последно”, на режисьора Ивайло Пенчев. В коментара си за участието и в „Борат 2“ Маринова каза:

„Това е ролята. Тя е наета, за да изиграе това. Тя се доверява на режисьора, [който е] с огромен опит, да изиграе това, което той иска, за да покаже неговата гледна точка. И се справя блестящо“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах