VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Асен Блатечки се коригира за Хоакин Финикс

Сравни играта му в „Жокера“ с тази на Мария Бакалова в „Борат 2“, която познавал от малка

Снимка: Стопкадър от Би Ти Ви - Асен Блатечки се коригира за Хоакин Финикс

Снимка: Стопкадър от Би Ти Ви

„Жокера и това, което прави Мария в този филм, доста се доближават като изразни средства и актьорска игра“, заяви в студиото на „Тази сутрин“ в Би Ти Ви Асен Блатечки. Актьорът коригира твърдението си преди година за Хоакин Финикс и играта му в ролята на Жокера, че „много лесно е да се кривиш“ – според него Финикс има и много по-добри роли от тази на Жокера.

Блатечки похвали Мария Бакалова с думите:

„Според мен тя просто е много талантлива. Целия си живот дотук тя е живяла така, че да ѝ се случват тия неща“.

Той коментира и изказването на преподавателя на Бакалова проф. Иван Добчев в интервю пред „Площад Славейков“.

„Според мен това са техни лични, учителско-ученически отношения. Иван Добчев продължава да се чувства неин учител и да ѝ дава уроци по пътя, по който те са вървели заедно“, каза актьорът след уточнение, че познава и Бакалова, и Добчев много добре.

Асен Блатечки заяви, че има представа за таланта на Мария Бакалова още от времето, когато тя била 12-годишна.

„Тя беше едно малко момиченце от Бургас. Учеше в тяхното музикално училище, в театрална паралелка, идваше след всяко представление. От съвсем малка мечтаеше да ѝ се случват всички тия неща. За нея работата е над всичко, затова съвсем закономерно ѝ се случват всички тези неща“, разказа той.

Ласкави думи за успеха на Мария Бакалова изрече и актрисата Яна Маринова, която играе заедно с номинираната за „Оскар“ българка в последния филм преди Мария да замине за Холивуд – „Като за последно”, на режисьора Ивайло Пенчев. В коментара си за участието и в „Борат 2“ Маринова каза:

„Това е ролята. Тя е наета, за да изиграе това. Тя се доверява на режисьора, [който е] с огромен опит, да изиграе това, което той иска, за да покаже неговата гледна точка. И се справя блестящо“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg