Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Новите варвари идват с асфалт

Посечени дървета, обречени фиданки и мръсотия при ремонта на бул. „Владимир Вазов“

Потребители във Фейсбук изразяват възмущението си от случилото се и коментират, че при така положения асфалт дори случайно оставени живи дръвчета неминуемо ще изсъхнат. - Новите варвари идват с асфалт

Потребители във Фейсбук изразяват възмущението си от случилото се и коментират, че при така положения асфалт дори случайно оставени живи дръвчета неминуемо ще изсъхнат.

Варварско полагане на асфалт се извършва по столичния булевард „Владимир Вазов“ – без никаква мисъл за дърветата около уличните платна. Фейсбук страницата „Спаси София“ публикува няколко снимки от единия от ремонтите в града в момента. От тях се вижда, че освен че работата изглежда доста некачествено извършвана, по тротоарите буквално се асфалтират и растенията.

„Ето как се ремонтира бул. Владимир Вазов – най-амбициозният и мащабен ремонт на Общината през тази година, струващ колосалните 13,5 милиона лева – пишат от „Спаси София“. – Оставяме настрана факта, че сега булевардът се ремонтира по стара регулация, която не е съобразила предстоящото строителство на метрото, но за сметка на това щедро включва вече станалото традиционно крайно мърляво изпълнение на тротоарите.“

Кадрите предполагат, че положеният вече асфалт едва ли ще издържи дълго и скоро ще се наложи нов ремонт. На някои от снимките се вижда как настилката е полагана без никаква мисъл какво има отдолу – изглежда, че дори не са били изметени отпадъците преди това.

Потребители във Фейсбук изразяват възмущението си от случилото се и коментират, че при така положения асфалт дори случайно оставени живи дръвчета неминуемо ще изсъхнат.

„Много хубаво и сюрреалистично! – пише с тъжен сарказъм мъж на име Христо Бонев. – Асфалтово море заляло е посечените дървеса. В черна пустота цъфти зеленина…“

2

3

4

5

6

7

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах