Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Аскеер“ за Илка Зафирова

„Каквато ти ме искаш“ - с 2 награди, засега

„Благодаря на публиката, че ходи на театър и така подкрепя българската култура“, каза Илка Зафирова. Снимки: Румен Добрев - „Аскеер“ за Илка Зафирова

„Благодаря на публиката, че ходи на театър и така подкрепя българската култура“, каза Илка Зафирова. Снимки: Румен Добрев

Илка Зафирова е най-добрата актриса в главна женска роля от Фондация „Аскеер“ във Военния театър. Приза си тя получи за ролята на Госпожа Клайн в „Госпожа Клайн” от Никълъс Райт, Театър 199.

„Благодаря на публиката, че ходи на театър и така подкрепя българската култура“, каза Зафирова.

Актьорът с най-добра роля на сезона пък се оказа Герасим Георгиев-Геро – за ролята на Пони в „Семеен албум” от Малин Кръстев, Младежки театър.

Радина Думанян бе обявена за носител на „Аскеер“ за изгряваща звезда преди минути на церемония в Театър „Българска армия“. Наградата й е за ролята на Матилда в „Чиста къща” от Сара Рул, Драматичен театър-Пловдив.

Радина Думанян се разплака от вълнение.

Радина Думанян се разплака от вълнение.

Отличието за второстепенна женска роля получи тандемът Донка Аврамова-Бочева за ролята на Мартирио, Николина Янчева за ролята на Адела, Филипа Балдева за ролята на Ангустиас, Лиляна Шомова за ролята на Магдалена, Яна Кузова за ролята на Амелиа и Жана Рашева за ролята на Понсия в „Къщата на гнева” по Федерико Гарсия Лорка, Театър „Възраждане“.

Наградата за второстепенна женска роля е силно споделена...

Наградата за второстепенна женска роля е силно споделена…

„Аскеер“ за второстепенна мъжка роля отива у Стефан Мавродиев – за ролята на Гърти в „Кривите огледала” от Дейвид Линдзи-Абер, Младежки театър.

„Благодаря ви и ви поздравявам с 24 май – този празник е нашата същина“, сподели Мавродиев.

Свила Величкова донесе първия „Аскеер“ за спектакъла на Теди Москов „Каквато ти ме искаш“. Вторият дойде за сценография – на художника Чавдар Гюзелев и Иван Москов за видеозаснемането на представлението.

Композиторът Христо Намлиев прибра „Аскеер“, както и преди два месеца „Икар“ за музиката към „Антигона“ на Театър „София“.

„Ужас“, каза Малин Кръстев, когато пое в ръце „Аскеера“ за съвременна българска драматургия и продължи: „Благодаря на прекрасните приятели Владо Пенев, Искра Донова и на Геро, както и на Иван Добрев, който без да иска ми подсказа края – каза ми: „Внимавай, отстрани се от текста…“

Очаквайте останалите носители на „Аскеер“!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg