Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бойко Кръстанов с „Аскеер“ за „Възвишение“

Дъщерята на Валери Йорданов: Татко в момента е хъш

Бойко Кръстанов е победителят в категорията "Дебют" за ролята си в спектакъла "Възвишение". - Бойко Кръстанов с „Аскеер“ за „Възвишение“

Бойко Кръстанов е победителят в категорията "Дебют" за ролята си в спектакъла "Възвишение".

Едно от театралните събития на годината – спектакълът на Пловдивския театър „Възвишение“, спечели „Аскеер“. Бойко Кръстанов грабна наградата в категорията „Дебют“ в съперничество с Елена Телбис и Христо Ушев на церемония в Театъра на Българската армия.

„Не подозирах, че ще спечеля, но знаех, че ако стане така, ще съм пръв и на хората няма да им е доскучало все още…“, каза развълнувано Кръстанов.

Наградата за второстепенна женска роля отиде у Ирини Жамбонас за ролята на Ирина в „Заминавам”, спектакъл на Малък градски театър „Зад канала”. Приза за второстепенна мъжка роля взе Валери Йорданов…, но по-точно дъщеря му Йоанна Йорданова: „Татко в момента е на работа, работи хъш. Помоли ме да кажа: „Благодаря, Мастър“.

Статуетката за музика отиде у Петя Диманова –  за „Канкун”, постановка на Драматичен театър „Стоян Бъчваров”.

Отличието за костюми прибра Елица Георгиева за спектакъла „Фотоапарати“ на Театър „Възраждане“.

Титлата „Сценограф на сезона“ получи Юлиана Войкова-Найман за зрелището „Ромео и Жулиета“ на Габровския театър. „Момчета, ето – това е човечето. Поръчахте ми да го взема“, заяви от сцената Юлиана Найман.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg