Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Аукцион „Книги за ваксини“ в помощ на бедстваща от коронавируса Индия

Наддаването за лична консултация с литературния агент Джони Гелър е достигнало 1000 паунда

На търга ще бъде предложено първо, подписано издание на книга от Робърт Галбрейт, псевдоним на Джоан К. Роулинг. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Аукцион „Книги за ваксини“ в помощ на бедстваща от коронавируса Индия

На търга ще бъде предложено първо, подписано издание на книга от Робърт Галбрейт, псевдоним на Джоан К. Роулинг. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Колекционерски издания на книги от Хилари Мантел и Робърт Галбрейт, срещи с литературни агенти и редактори от прочути издателски къщи са част от литературен търг с благотворителна цел. Средствата, събрани от „Книги за ваксини“, ще отидат в подкрепа на организацията „Care International“, която работи по осигуряването на ваксини за Индия и други от най-бедните страни в света, пише „Гардиън“. 

Търгът вече е започнал, ще продължи до 21 май, и дотук отчита приходи от 23 хил. паунда (26,7 хил. евро). Наддаването за лична консултация с литературния агент Джони Гелър е достигнало 1000 паунда, докато подписани копия на трилогията за Томас Кромуел на Хилари Мантел с откъси, писани на ръка от авторката, засега е на стойност 600 паунда. Наддаването продължава до полунощ на 21 май, дотогава всеки може да предложи по-висока цена за някоя от възможностите или книгите в търга. Любителите на книгите все още могат да наддават писателката Сара Пинборо (автор на романа „Behind Her Eyes“, превърнал се в хитов сериал на „Нетфликс“) да посвети герой на тяхно име в следващата си книга, както и за шанса читател да напише посвещението в началото на следващия роман на Джил Мансел.

Всички лотове, за които се наддава в аукциона, са дарени безплатно. Предстои да се продадат още първо, подписано издание на роман от Робърт Галбрейт (литературен псевдоним на Дж. К. Роулинг), 30-минутен разговор с един от редакторите на „Пенгуин рандъм хаус“, в който той ще даде съвети за успешно публикуване, както и подписани издания на всички пет романа на Дейвид Никълс.

Организатор на инициативата е издателката и автор на трилъри Фийби Морган (The Doll House), трогната от новините, които идват от Индия.

„Ситуацията в Индия е особено сърцераздирателна и неравенството при разпределението на ваксините е изключително нечестно – коментира тя. – Пандемията бе тежка за толкова много от нас, но докато ситуацията във Великобритания се подобрява, изглежда нелепо да празнуваме без да помислим за онези, които в момента са изправени пред най-лошото.“

Самата Морган също участва в търга – предлага за продан възможността да редактира първите 10 хил. думи от предстоящ роман на неин читател.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg