Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Аутопсия на един 200-годишен човек

Токсиколози съобщиха какво е имало в кръвта на Робин Уилямс

Робин Уилямс (1951-2014) - Аутопсия на един 200-годишен човек

Робин Уилямс (1951-2014)

Онова, което вече цял свят знае, най-сетне бе потвърдено и от медиците – смъртта на Робин Уилямс е настъпила в следствие на самоубийство. Резултатите от аутопсията на актьора, отлетял от този свят през август, бяха съобщени официално в петък от властите в окръг Марин Каунти. Смъртта на актьора е била причинена от задушаване.

Робин Уилямс почина на 63 г. на 11 август в дома си в Тибурон. Токсикологичните доклади показват, че в кръвта на актьора в момента на кончината му е имало антидепресанти, кофеин и леводопа – лекарство, използвано за лечение на болестта Паркинсон. В продължение на години Уилямс се е борел с тежка депресия и наскоро е бил диагностициран с Паркинсон, разкри неговата вдовица Сюзан след смъртта му.

Вечерта преди да отнеме живота си Уилямс поставил няколко часовници в чорап, защото му причинявали безпокойство. След това в 19:09 той казал на Сюзан, че отива до магазина да й купи списания.

Когато се прибрал у дома, Уилямс предал списанията на съпругата си и като че ли изглеждал окей, казала тя пред следователите. След това той влязъл и излязъл от спалнята, поровил в килера. На излизане взел таблет и Сюзан предположила, че след като мъжът й иска да почете, той е в добро настроение, тъй като той не бил чел или гледал телевизия въобще в последните шест месеца. „Робин напусна спалнята около 22:30, това бе последният път, когато го видях жив“, разказала пред следователите Сюзан Уилямс.

Дванайесет часа по-късно, Сюзан смятала, че съпругът й все още спи и излязла от къщи. Около 11:45 часа асистентът на Уилямс се притеснил за него и му пъхнал бележка под вратата, а след това натиснал бравата на вратата. Той открил комика висящ на найлонов колан на рамката на вратата на килера.

Близо до тялото разследващите открили лични вещи, поставени на един стол – таблета и два различни вида на антидепресанти – Mirtazapene и Seroquel. По времето, когато полицията пристигнала, Уилямс вече бил мъртъв, се казва в доклада. Не са правени усилия да бъде съживен. Като час на смъртта е записан 24:02.

Въпреки дългата и подробно документирана история на депресията на Уилямс, съпругата му и неговият асистент твърдят, че актьорът никога не е проявявал склонност към самоубийство. На таблета му са били открити линкове към сайтове за лекарства.

Шерифът на окръг Марин Каунти си навлече много критики заради разкриването на твърде детайлни подробности около смъртта на Уилямс (бел. ред. – ние спестихме много от тях), на което той заяви, че съобщаването им е било необходимо съгласно законите на щата Калифорния. Огласяването на окончателния доклад от аутопсията бе планирано първоначално за 30 септември, но впоследствие бе отлагано на два пъти.

Робин Уилям ще бъде запомнен като голям актьор и благ човек. Той спечели Оскар за ролята си в „Добрият Уил Хънтинг“, има и четири номинации за най-престижната кинонаграда. Десетки негови образи ще останат в историята на киното и в сърцата на почитателите му – в „Мисис Даутфайър“, „Обществото на мъртвите поети“, „Добро утро, Виетнам“, „Кралят на рибарите“, „200-годишен човек“, „Аз, човекът“, „Клетка за птици“…

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90