Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Азербайджан в изкуство и цветове

31 творби на художници от кавказката страна гостуват в Националната галерия

Мир Надир Зейналов, Раждане на живот, 2002 (фрагмент) - Азербайджан в изкуство и цветове

Мир Надир Зейналов, Раждане на живот, 2002 (фрагмент)

Колко азербайджански художници можете да изброите? Ако посетите предстоящата в Националната галерия, филиал Двореца, изложба, със сигурност ще станат повече. 31 творби на художници от последните 35 години показва „Азербайджан – вселена от магически цветове“. Откриването на експозицията е на 5 април.

Мир Надир Зейналов, Явер Султанов, Елдар Маммадов, Вугар Мурадов и Джавад Мирджавадов са многократно представяни в Азербайджан, САЩ, Франция, Германия, Япония, Люксембург, Русия, Холандия, Иран, Турция, Унгария, Грузия и други държави, техни произведения се съхраняват в множество музеи и лични колекции.

Изложбата у нас се организира от Посолството на Азербайджан по повод 25-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между София и Баку.

Мир Надир Зейналов, Раждане на живот (2002)

Вугар Мурадов, Ваза с цветя, 1994

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg