Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бачковският манастир през обектива на прочут фотограф

България е едно от най-хубавите места в Европа, но все още е твърде малко известна, споделя Тимъти Алън

„Ще се върна отново“, написа под своя снимка от Бачковския манастир британският фотограф Тимъти Алън. - Бачковският манастир през обектива на прочут фотограф

„Ще се върна отново“, написа под своя снимка от Бачковския манастир британският фотограф Тимъти Алън.

„Завръщам се от невероятна ваканция в България с моето семейство. Забележителна страна! Ще се върна“, написа прочутият фотограф Тимъти Алън към магнетичен кадър от Бачковския манастир, публикуван във Фейсбук.

Алън бе у нас и през януари, когато засне последните обитатели на няколко планински селца. Фотографът от документалната поредица на Би Би Си Human planet тогава призна удивлението си от срещата с хора, които произвеждат сами храната си и разчитат единствено на себе си. И същевременно са запазили традициите си – въпреки глобализацията, която постепенно заличава разликите между отделните нации и култури, отбелязва Алън.

Англичанинът споделя, че хареса традицията да живееш с това, което сам успееш да направиш. И отбелязва как модерният човек днес е загубил способността да се грижи сами за себе си – не умее нито да си подсигури сам отоплението, нито да отгледа продуктите за своята трапеза – а в българските села, дори в тези близо до столицата, мнозина все още правят това сами.

България е едно от най-хубавите места в Европа – заявява Тимъти Алън, – но все още е твърде малко известна.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Малко известна – може би за наш късмет?

Тимъти Алън: FacebookInstagram

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах