Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бах и музиката на Европа под куполите на Ларгото

Пламен Джуров и „Софийски солисти“ с безплатен празничен концерт по случай 9 май

Симфонична музика под Ларгото – „интересно и привлекателно място. Пореден, но вече проверен експеримент“. Снимка: Емил Георгиев - Бах и музиката на Европа под куполите на Ларгото

Симфонична музика под Ларгото – „интересно и привлекателно място. Пореден, но вече проверен експеримент“. Снимка: Емил Георгиев

Бах, Шуберт, Елгар и Григ ще засвири камерен ансамбъл „Софийски солисти“ под диригентството на Пламен Джуров на 8 май вечерта. От 18,30 часа, при вход свободен в зала „Ларго“, под стъклените куполи между Министерския съвет и Президентството, ще се проведе празничен концерт „Музиката на Европа“ по повод Деня на Европа (9 май).

В програмата влизат Жорж Мюфа, Арканджело Корели, Йохан Себастиан Бах, Франц Шуберт, Едуард Елгар, Марин Големинов, Едвард Григ, Никос Скалкотас, Бела Барток и Пабло Сарасате.

Влизането в зала „Ларго“ става през подлезите на ЦУМ, хотел „Шератон“, Министерски съвет и Президентството.

Пламен Джуров вече изведе „Софийски солисти“ за концерт под куполите на Ларгото – на 17 септември 2016-а. Обектът бе открит на 20 април миналата година и преди музикалното събитие на 17 септември не беше съвсем ясно дали притежава необходимата акустика за симфоничен концерт. Но вече няма съмнение.

По думите на диригента във Фейсбук, на 8 май ще видим „пореден, но вече проверен експеримент“ на „интересно и привлекателно място“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90