Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Балерините от Парижката опера танцуват по покривите (видео)

Балетистите Леонор Болак и Алистер Маден на покрива на Парижката опера. - Балерините от Парижката опера танцуват по покривите (видео)

Балетистите Леонор Болак и Алистер Маден на покрива на Парижката опера.

Всички мечтаят да отидат в Париж, защото е стар, защото е красив, защото е история, защото е любов. Париж обаче преди всичко е изкуство. За пореден път Градът на светлините ни припомня, че е една от емблемите на света не само заради архитектурата си, но и заради артистите, които творят в него. Бенжамен Милпие отбеляза първия си сезон като директор на Парижката опера и балет с видео, в което балерините от трупата танцуват по покривите.

„Поканил съм артисти, художници, режисьори, аниматори и модни дизайнери да сътворят един визуалния език за нашите нови продукции. Моите интереси не са свързани само с това да показваме най-добрите балетни постановки, пресъздадени по възможно най-перфектния начин, но и да развиваме балета, изразявайки класиката по най-уместния за съвремието начин”, споделя Бенжамен.

В клипа ще усетим ефирността на балетистите Леонор Болак и Алистер Маден, ще видим и пищната архитектура в „Пале Гарние” – дома на балетната трупа от 1875 година насам. Ще се запознаем с новата ера във френското балетно изкуство.

Вижте видеото:

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90