Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кралският балет с представление в НДК

Цигуларят Васко Василев - посредник на гастрола

Мирослав Боршош, Васко Василев и Дани Уайлър (от ляво на дясно) на партито за рождения ден на музиканта на 14 октомври. Снимка: НДК  - Кралският балет с представление в НДК

Мирослав Боршош, Васко Василев и Дани Уайлър (от ляво на дясно) на партито за рождения ден на музиканта на 14 октомври. Снимка: НДК

Васко Василев – концерт-майстор на оркестъра на Кралската опера в Лондон – приключи в петък поредното си турне в България с емоционален концерт в зала 1. И за финал посредничи за нов гастрол – на балета на „Ковънт Гардън“ в НДК.

Виртуозният цигулар просто събра на рождения си ден на 14 октомври директора на Двореца на културата Мирослав Боршош и Дани Уайлър, член на Настоятелството на Кралската опера в Лондон. Уайлър бе у нас за концерта на Василев в НДК, а след като се запозна с Боршош – двамата решиха догодина Кралският балет да излезе пред ценителите в София.

Заглавието все още не е уточнено, но ще бъде някое от популярните представления на трупата. Може би това:

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах