Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Балетистът с маска от Оперетата остана без работа

Станислав Стефанов е освободен, защото работата на колектива е спряла за повече от 15 дни

Станислав Стефанов няма в заповедта си обяснение защо точно той е отстранен. Снимка: Стопкадър от Нова тв - Балетистът с маска от Оперетата остана без работа

Станислав Стефанов няма в заповедта си обяснение защо точно той е отстранен. Снимка: Стопкадър от Нова тв

Балетистът, излязъл с медицинска маска на сцената на Музикалния театър, е уволнен, съобщи Нова телевизия.

През декември 2020 г. Станислав Стефанов от балета на Оперетата излиза с медицинска маска на сцената по време на представление, единствен от всички свои колеги в балета. Тогава той е привикан да дава обяснения пред ръководството, а директорката Марияна Арсенова обяснява, че това е предизвикало „смут сред публиката”.

Вижте още: ПРОБЛЕМЪТ НА ЕДИН БАЛЕТИСТ С МАСКА В ОПЕРЕТАТА

Три месеца по-късно Станислав Стефанов е с прекратен договор на основание спиране на работата на колектива за повече от 15 дни. Не се съобщава дали има и други отстранени артисти от балета на Музикалния театър със същите основания.

„Няма мотиви защо конкретно аз. Независимо, че съм от артистите, които са най-ангажирани в спектаклите на театъра“, казва Стефанов.

Станислав Стефанов е синдикален председател в музикалната институция, посочва пред Нова тв Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България. Той напомня освен това, че заплатите на сценичните артисти на държавен щат са подсигурени от Министерство на културата, за да се съхрани секторът и да се запазят колективите.

От Музикалния театър казват, че става дума за казус от трудово-правен характер. От Министерство на културата са дали случая за проверка в инспектората. Резултатите от нея ще станат ясни след месец.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС