Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Българин с картина в китайското послание „Любовта може да победи вирус“

„Влюбени лотоси“ на Андрей Янев избрана сред 240 предложения от цял свят

Картината „Влюбени лотоси“ на Андрей Янев, включена в посланието на Биеналето в Пекин  - Българин с картина в китайското послание „Любовта може да победи вирус“

Картината „Влюбени лотоси“ на Андрей Янев, включена в посланието на Биеналето в Пекин

Българинът Андрей Янев е един от 39-те чуждестранни художници, включени в специалното издание на инициативата „Любовта може да победи вирус“, организирана от Международното биенале в Пекин. Общо около 60 художници от Китай и целия свят са избрани сред 240 поканени участници от проведеното през август 2019 г. биенале, за да представят свои картини в специалната онлайн изложба.

Андрей Янев разказва пред „Площад Славейков“, че в началото на февруари е получил покана от екипа на Биеналето в Пекин да се присъедини към кампанията „Love Can Defeat Virus“ (Любовта може да победи вирус). Изпратил е нарисувана за случая картина и видеопослание. След селекция на журито са избрани творби, които отговарят на идеята. Така неговото произведение „Влюбени лотоси“ (акварел, 78х140 см) става част от онлайн експозицията, чиято цел според организаторите е „да разпространи любов, да внесе ярки цветове и топлина сред хората и да успокои душите, които отново доказаха, че изкуството няма граници и носи идеята за изграждане на споделено бъдеще за човечеството“.

Преди 17 години първото Биенале в Пекин се провежда непосредствено след приключване на епидемията от SARS и става първата мащабна международна художествена изложба, свързваща артисти от петте континента след битката срещу заразата. Именно това биенале изигра незаменима роля за възстановяване на културния живот и международния обмен в ерата след SARS.

Всички картини от международната изложба

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Дребни работи

ДС