POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Българин с номинация за студентска БАФТА (видео)

Калоян Атанасов и неговият The Wishgranter вече получи Студентски оскар миналата година

Калоян Атанасов, Еко У, и Джон Макдоналд. Снимка: Ванеса Макдоналд - Българин с номинация за студентска БАФТА (видео)

Калоян Атанасов, Еко У, и Джон Макдоналд. Снимка: Ванеса Макдоналд

Проект на българина Калоян Атанасов е сред едва деветте номинации за наградите БАФТА за студенти. Късометражният филм The Wishgranter („Изпълняващият желания“), дело на трима дипломанти от „Ринглинг колидж“, може да спечели отличието, предназначено да посочи задаващите се най-талантливи млади режисьори.

The Wishgranter през 2016 г. спечели Студентска награда от Академията за филмово изкуство в САЩ, т. нар. „Студентски оскар“. Проектът е дипломна работа на Атанасов, Джон Макдоналд и Еко У.

Само девет са кандидатите за общо трите награди на БАФТА за студенти. Освен за анимация, където се състезава The Wishgranter, те са още в категории за игрално и документално кино. Деветте проекта са излъчени от общо над 400 предложения от специализирани училища в 15 държави по целия свят.

Калоян Атанасов е роден в Пловдив. Преди да замине за САЩ след четвърти клас той е част от извънкласната школа по изкуствата на Ахмед Чаушев. През 2012 г. Атанасов е приет в „Ринглинг колидж“ в Сарасота, Флорида, смятан за един от най-добрите колежи по триизмерна анимация в САЩ.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС