Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Българин зове за нова Балканска война и Русия като спасител на Македония

Македония е обградена от агресивните и изкуствено създадени гръцка, българска и албанска нации, твърди в новата си книга историкът Стефан Влахов - Мицов

„Ново македонско възраждане може да има само при световен военен конфликт или поне след нова Балканска война с участието на Русия“, гласи анонсът на корицата на книгата. - Българин зове за нова Балканска война и Русия като спасител на Македония

„Ново македонско възраждане може да има само при световен военен конфликт или поне след нова Балканска война с участието на Русия“, гласи анонсът на корицата на книгата.

За нова Балканска война с участието на Русия в защита на Македония призовава в новата си книга „Македонският феникс между унищожението и самоунищожението“ историкът Стефан Влахов – Мицов. Книгата излиза днес на пазара в Македония и е широко рекламирана от македонските медии.

В анонса на корицата авторът е написал:

„В геополитически аспект последното хилядолетие доказа, че македонската държава не може да се запази без съюз или поне подкрепа от Русия. Защото, от една страна, Македония е обградена от агресивните и изкуствено създадени гръцка, българска и албанска нации, които имат за цел окончателно да затворят „македонския въпрос” чрез унищожаване на македонския народ и лишаването му от неговата история. От друга страна, този антимакедонизъм е подкрепен от Западна Европа, която от ХVІІІ век нататък е прихванала идеята, че Гърция е люлката на европейската цивилизация, а това значи, че на гърците принадлежи не само античната македонска история, но и определението македонско.

В този контекст ново македонско възраждане може да има само при световен военен конфликт или поне след нова Балканска война с участието на Русия“.

Скандалната заявка е дело на… българин. Стефан Влахов-Мицов е роден в Габрово и дълги години живее и гради кариера в България. Бил е доктор и професор по философия във философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, член на Съюза на българските журналисти и на Международната организация на журналистите. През 1998 г. става и председател на Съюза на свободните писатели в България. Той е авторът на добилата популярност теория, че Христо Ботев е убит от българин на връх Вола, дори изказва увереност, че физическият убиец на поета е синът на баба Тонка Никола Обретенов. Често изказва тези, които са антибългарски и подменят историческата истина. Нарича Софроний Врачански, Бенковски и Стамболов, Любен Каравелов, Панайот Хитов, Петко Славейков и други – руски агенти, а за Христо Ботев, Стоян Заимов, Никола Обретенов, игумена на Троянския манастир (където се е укривал Левски) Макарий казва, че са наети от Сърбия.

От 2012 г. Влахов – Мицов живее в Македония по покана на Бранко Цървенковски, който дори му дава държавно жилище и го назначава в Института за национална история.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах