Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

България е малка, но чалгата дебне отвсякъде

Получихме оплакване, че в София се открива нов попфолк клуб

 - България е малка, но чалгата дебне отвсякъде

В електронната поща на „Площад Славейков“ пристигна чудно писмо: „Здравейте. Понеже сте зона, свободна от чалга. Пращам ви снимки как бившият ххххх Ххххххххх става чалга зона. Нов чалга клуб ще заработи там и първа гостенка ще е Ххххххххх Ххххх на Ххххххх“.

Оплакват ли ни се, или просто ни информират?

Наслагахме доста хиксчета, не за да скрием нецензурна лексика (макар че може и да я приемем за такава), а за да не правим реклама на чалга зони и изпълнители. От друга страна няма ли да е редно да предупредим неподозиращите читатели, че чалгата ги дебне от още едно място – освен в ефира, градския транспорт, „Арена Армеец“, Студентски град… (не можем да изредим всички). А от трета – надяваме се, че читателите ни са достатъчно интелигентни. И ако все пак ходят по места, където сменят истинските дървета и слагат пластмасови, или пък унищожават историята и я заменят с бутафория – да знаят, че няма как да не се сблъскат с чалгата.

Тя е като дрогата. Или като глупостта. Колкото и да се борим срещу нея – винаги ще има пристрастени, ще има и поразени, дори в Ню Йорк. Но ако може – да не дебне отвсякъде. Крайно време е да излезем от 90-те.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90