Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

„България от птичи поглед“ ще гледат в Скопие

Откриват изложба от фотографии, заснети с делтапланер, по случай Деня на Съединението

Александър Иванов е снимал от моторен делтапланер в продължение на над 500 летателни часа за общо 17 години над различни краища на страната. Снимка: https://alexanderivanov.com/ - „България от птичи поглед“ ще гледат в Скопие

Александър Иванов е снимал от моторен делтапланер в продължение на над 500 летателни часа за общо 17 години над различни краища на страната. Снимка: https://alexanderivanov.com/

Изложба от фотографии, в които България е заснета от птичи поглед, ще бъде открита днес в галерията на Културно-информационния център на Република България в Скопие в присъствието на президента (1997 – 2002) Петър Стоянов по повод Деня на Съединението – 6 септември, съобщава Министерството на външните работи.

Експозицията от снимки на Александър Иванов е част от колекцията на Държавния Културен институт към министъра на външните работи на България. Тя съдържа фотографии, направени от моторен делтапланер в продължение на над 500 летателни часа за общо 17 години над различни краища на страната.

„България от птичи поглед“ ще бъде показана за пръв път в Скопие. Досега изложбата е гостувала само веднъж зад граница – през 2022 г. в изложбеното пространство близо до Арката на мира в Милано.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg