Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

България – песен за огън и лед

Кадрите са от галериията, озаглавена „Това е България“, в официалния сайт на българското председателство на Съвета на Европа.  - България – песен за огън и лед

Кадрите са от галериията, озаглавена „Това е България“, в официалния сайт на българското председателство на Съвета на Европа.

Мъже в бели ризи въртят хорà в ледени води, боси жени стъпват в огнени кръстове. България е същинска песен за огън и лед, където всички ходят с носии (или по анцузи)

Конници по анцузи, с носии и въжени юздички, църкви, богомолци, свещи, кръщенета и попове, малки деца с униформи, знаменца и малки пушчици, моми – млади и стари с носии, гайдарчета, още гайдарчета, гайдарка, две забрадени момичета пред електронно табло с надписи на турски, кукери, (гумени) цървули, гвардейци и монаси с хоругви и икони, дъновисти, паневритмия, Царевград Търнов свети, свири и пее, планини, пещери, лешояди, шарени облаци и две-три лодки по залез.

Това е България. Днес. Не според нас, а според официалния сайт на българското председателство на Съвета на Европа през 2018 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах