Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Българска шевица посреща кацащи самолети на Лесново

144 кв. м асфалтопис с мотив от ръкав на шопска риза

Основен елемент в шевицата е 
„елбетицата“ - два кръстосани кръста един над друг. Снимка: Стопкадър от видео - Българска шевица посреща кацащи самолети на Лесново

Основен елемент в шевицата е „елбетицата“ - два кръстосани кръста един над друг. Снимка: Стопкадър от видео

Българска шевица е изрисувана върху пистата за кацане на летище Лесново, съобщи във Фейсбук авторката на рисунката Станислава Гелева – Сташуна. Големината на „асфалтописа“ е 144 кв. м.

Една моя мечта вече е реалност. Да нарисувам нещо, което се вижда от въздуха. И това е правилната перспектива – и за изкуството, и за живота. Погледът отгоре е най-трудният и най-сложният. Нещата, които можем да видим“, казва авторката във Фейсбук, като благодари на Диана Димитрова-Дид, която е автор на шевиците.

Асфалтописът е положен по покана от ръководството на летището край Елин Пелин. Рисунката е направена само за два дни. Използвани са акрилни бои, подходящи за асфалт, които не се изтриват лесно. Мотивът е от ръкав на шопска риза. Основен елемент в шевицата е „елбетицата“ – два кръстосани кръста.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg