POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Българската православна църква пуска религиозна телевизия

„Епархийски глас” тръгвa нa Коледa с предaвaнето „Стълба към небето“

Студиото на религиозната телевизия беше осветено от Белоградчишкия епископ Поликарп и специално благословено от патриарх Неофит. Снимка: Столична митрополия - Българската православна църква пуска религиозна телевизия

Студиото на религиозната телевизия беше осветено от Белоградчишкия епископ Поликарп и специално благословено от патриарх Неофит. Снимка: Столична митрополия

Българската православна църква пуска своя телевизия. „Епархийски глас“ ще тръгне на 25 декември с предаването „Стълба към небето“. Първите две издания ще бъдат излъчени на 25 декември и 1 януари, а след Нова година то ще се излъчва всеки петък от 10 ч.

Екипът на телевизията подготвя 24-часова програма, която се очаква след 21 януари, „като подарък за имения ден на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит“, казват от Софийска митрополия. Програмата на новата телевизия ще се запълва постепенно. Ще бъде създаден и специален ютюб канал, в който ще се излъчват всички предавания.

Телевизионното студио ще се помещава в сградата на Софийската митрополия. На 21 декември то е било осветено от Белоградчишкия епископ Поликарп и специално благословено от патриарх Неофит. Телевизионният център към БПЦ е естествено продължение на епархийското издание и радио „Евангелски глас“, казват от митрополията. Новата телевизия ще бъде оглавена от Ясен Николов.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90