Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Българската вечер: Кобрата VS Крисия – нека по-добрият победи!

Владимир Кличко победи Кубрат Пулев с нокаут в петия рунд. - Българската вечер: Кобрата VS Крисия – нека по-добрият победи!

Владимир Кличко победи Кубрат Пулев с нокаут в петия рунд.

В мача на Кубрат срещу Кличко победи по-опитният и хитър боец. Как пък уж печените и препечени „мениджъри“ и „промоутъри“ на нашия не се сетиха още на подписването на договора да споменат, че поне месец-два по-рано трябва да са ясни ръкавиците за боя?! Или цифрите с многото нули и техният сладък процент са ги поразсеяли?! Как пък никой не подготви Кобрата за мръсните номера, с които още в първите секунди Кличко го изнерви, накара го да тръгне урбулешката и го издебна? Така шампионът си осигури капчицата превес, която му трябваше, за да води сигурно и уверено боя до края.

Две неща се изясниха снощи и са изключително важни – Кубрат Пулев носи на бой, което досега не знаехме дали е така, защото се биеше с всякакви флегми. И второ – Кубрат Пулев има дух и сърце да стане шампион, но трябва спешно да разкара тия леваци, с които е подписал договор да го представляват, и да намери професионалисти. Една по-дългосрочна и умерена стратегия трябваше да осигури поне още 6-7 мача с качествени съперници, за да е готов Пулев за машината Кличко. Самият Кубрат го каза: „Може би малко рано дойде този мач“.

Дотук с околобоксовите обяснения, а по самия бой може да се каже само едно нещо – боксовите аргументи на Кличко бяха по-категорични. Да не забравяме, че той е олимпийски шампион за аматьори, което означава, че е изключително подготвен технически боец, а не хамалин като Тайсън и подобните нему добитъци.

Не спах тази нощ, защото съчувствах на Кубрат за ситуацията, в която го вкараха неговите мениджъри – прегоряла бясна кобра в капан за опитни мишки.

Имаме две втори места от снощи, но едното е последно, а другото си е направо първо. Крисия е истинският победител от вечерта. Да е жива и здрава, да удържи на това, което идва с тази победа.

А Кубрат Пулев остава да спечели най-важния мач в живота си – този със себе си, за да реши дали да продължи с бокса и как. Ние няма да разберем какво се случва, защото дори и да се качва със свирепа физиономия на ринга, може вече да е пречупен и да е годен само за неофициален спаринг партньор в официални мачове. А може с тези три-четири тупалки Кличко да е вкарал в главата на Кобрата шампионската закваска, от която има нужда нашият. Не меракът, не желанието, не духа, а маята. Само падналият знае как да се изправи, само победените стават истински победители, другите просто заемат място, което не им се полага.

Пожелавам на Кубрат Пулев да си направи верните изводи, а от интервюто му снощи се видя, че дори и минути след свирепия нокаут е в кондиция да мисли рационално. Остава и Кличко да не го е пречупил и всичко ще си дойде на мястото. Вярвам!

 

(Текстът е публикуван във фейсбук страницата на писателя.)

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС