VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Българската жена не е човек

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Българската жена не е човек

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Когато жената изневерява, тя е курва.

Когато жените са разстроени заради мъж, понякога плачат. Тогава обществото ги обявява за слаби и не ги взима на сериозно, няма значение колко сериозен е поводът. Ако е жена, реве по условие за дреболия.

Когато мъжът изневерява, той е мъжкар. А жена му – явно дефектна.

Когато мъжете са разстроени заради жена, понякога убиват жената. И докато трупът ѝ изстива, обществото взима емоционалното състояние на мъжа много сериозно. Колко ли трябва да е бил провокиран /изтерзан, за да смели на кайма майката на децата си? Каквото и да е сторил обаче, явно е силен мъж. Не е плакал, чупил е кости.

Америка за България

Жената винаги е за присмех.

Ако е красива, задето е лесна или тъпа.

Ако е грозна, задето изобщо съществува.

Ако е жива, задето се бори за равенство в отношенията.

Ако е мъртва, задето е такава овца, че да се остави да я застрелят след четири жалби в полицията.

Когато жената не е майка и не иска да забременее, то тя не е жена.

А когато е бременна или ражда – направо не е човек.

Тя е безправно тяло, от което бебето трябва да се изтръгне с всички средства. И ако е момиченце, старателно да му се внуши, че да бъде безропотен инкубатор на още бебета е единствената му легитимна причина да хаби въздух.

Ако бременна, раждаща или родила жена се оплаче от преживяно страдание или унижение, тя е взета на присмех. И на прицел. Раждането у нас се счита за процес, при който жената е „длъжна“ да изпитва ужас, срам и болка. Самото очакване, че може да ѝ се размине разпалва жесток садизъм: ама ти какво си очаквала, глупачке?! Хайвер и шампанско ли?

Дързостта на допускането, че може да мине без „кръв по стените“, се приема за скверна и заслужаваща още унижения и наказания, докато жената научи къде ѝ е мястото.

…А ако бременна, раждаща или родила жена умре, защото никой не е откликнал на молбите ѝ за помощ и пощада, настъпва всеобщо облекчение: още една „лигла“ е престанала да хленчи веднъж завинаги.

Женомразието у нас е системно и неизкоренимо.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg