Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Български актьор с роля в британски сериал по HBO

Юлиан Костов играе „нестереотипен, триизмерен източноевропеец“ в „Под станция „Темпъл“ (видео)

Юлиан Костов и Мартин Медникаров в сцена от „Под Станция „Темпъл”. Снимка: SKY/HBO България - Български актьор с роля в британски сериал по HBO

Юлиан Костов и Мартин Медникаров в сцена от „Под Станция „Темпъл”. Снимка: SKY/HBO България

Българинът Юлиан Костов ще се появи във втория сезон на „Под станция „Темпъл“. Всички седем нови епизода от оригиналната драма на „Скай“ вече са качени в платформата на HBO GO и може да се гледат онлайн.

Актьорът се присъединява към завръщащите се в ролите си Марк Стронг, Даниел Мейс и Керис Ван Хоутен. Костов е в ролята на Макс – „нестереотипен, триизмерен източноевропеец“, както го описва самият актьор. Неговата роля е ключова, загатва се в трети епизод и се развива напълно в четвърти. В някои от кадрите до него се появяват още двама българи – Петър Йорданов и Мартин Медникаров.

„Под станция „Темпъл“ разказва историята на талантливия хирург Даниел Милтън (Марк Стронг). След като съпругата му Бет изпада в кома, Даниел, заедно с обсебващия, но изненадващо изобретателен Лий (Даниел Мейс), отваря „подземна“ клиника, разположена в огромната лабиринтна мрежа от тунели под метростанция „Темпъл“ в Лондон. Там Даниел се грижи за жена си и лекува всички, които не могат да потърсят законни начини за здравеопазване: престъпници, нелегални имигранти и всякакви други чудаци. Скоро в бункера към Даниел и Лий се присъединяват Ана (Карис Ван Хаутен), която е медицински изследовател и има минало с Даниел, както и младият беглец и банков обирджия Джейми. В тунелите под града добрият лекар трябва да направи всичко възможно, за да контролира необичайния екип, с който работи, и да задоволява нуждите на нелегалната клиника и нейната клиентела.

Във втори сезон Бет излиза от комата и търси отговори. Ийв (Лили Нюмарк) иска да знае защо родителите ѝ са я лъгали, Лий (Даниел Мейс) започва да работи с привлекателна активистка, а Ана иска да намери нещо положително в ситуацията, в която се е озовала. Сред новите герои във втори сезон саи съмнителният и непредвидим човек от подземния свят Гъби (Рис Ифанс) и поетично настроеният му, но често необуздан асистент Дърмът (Майкъл Смайли).

„Под Станция „Темпъл“ е изключителен сериал. Втори сезон надгражда и добавя нови интересни герои. Ако харесвате заплетени и напрегнати морално сиви истории с множество обрати и страхотна актьорска игра – това е сериалът за вас“, споделя Юлиан Костов, цитиран от HBO.

Юлиан Костов има роля в още два сериала, които може да се гледат в платформата на НВО – в първия сезон на „Аз, вещицата“ играе демона Тимур, в третия сезон на „Централа Берлин“ е руският снайперист Сергей Басаров. Актьорът участва в „Сянка и кост“, който може да се гледа в „Нетфликс“. През лятото той потвърди, че ще се снима и във втория сезон на продукцията.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах