Български филм с Мария Бакалова с премиера на „София филм фест“ (видео)

Актрисата играе в „Като за последно“ преди „Борат 2“

Мария Бакалова в кадър от „Като за последно“ - Български филм с Мария Бакалова с премиера на „София филм фест“ (видео)

Мария Бакалова в кадър от „Като за последно“

Мария Бакалова получи вниманието на Холивуд с участието си в „Борат 2“ и бързо си осигури още една роля в голям комедиен проект в САЩ, но през март предстои да я гледаме и в нов български филм. „Като за последно“ на Ивайло Пенчев ще бъде представен премиерно пред широка публика на „София филм фест“ (11 – 31 март).

„Като за последно“ разказва за възрастен, богат и известен писател (Васил Банов), който предлага помощ на младо момиче, изпаднало в беда, по нетрадиционен начин – предлага ѝ да се оженят… Това поражда поредица от комично-драматични събития, абсурдни преживявания на морския бряг.

Ролите са поверени на редица популярни български актьори – Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Милена Аврамова, Анастасия Ингилизова, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Яна Маринова, Станимир Гъмов. Новото поколение актьори е представено в лицето на Тони Минасян и Мария Бакалова.

„Като за последно“ е представен за първи път на варненския фестивал „Златна роза“, където получи наградата на публиката.

Пенчев работи по филма си преди продукцията на „Борат 2“ – последният кастинг за пародията на Саша Барън Коен се провежда по време на снимките на „Като за последно“. Режисьорът споделя за работата си с Бакалова:

„Изключително леко се работи с Мария. Тя е талантливо момиче. Яви се на кастинг в голяма конкуренция, но в нея аз открих специфичен чар – не толкова физическата красота, колкото вътрешен импулс, духовност, притежава изключително трогателен поглед… Мария Бакалова бе изключително подготвена на снимки, знаеше всичко по сценария и мога да кажа, че е изключително амбициозен човек – готова е да прави ако трябва и 1200 дубъла, докато стане перфектно. По време на снимките тя непрекъснато идваше и ме питаше за даден кадър: „Ама, сигурен ли си, сигурен ли си, че наистина се е получил?“. „Сигурен съм, след като съм казал, че го имаме този кадър – значи го имаме“, отговарях. И дълго ѝ обяснявах, че ще продължавам да правя дубли, докато не ми хареса“.

Пенчев е режисьор на комедиите „Летовници“ и „Корави старчета“. Основното му изискване при кастинга е актьорите да си пасват, да си взаимодействат, но и да са разпознаваеми, различни като натюрел и запомнящи се, когато си партнират.

„Често работя с актьори, които вече познавам и с които съм работил, но във всеки нов филм се опитвам да извадя от тях друго амплоа, друг поглед, друг герой, за да не бъдат в познатото клише – коментира Пенчев. – Опитвам се да им дам възможност да се разгърнат – защото според мен нашите актьори са изключително талантливи, но много рядко им се дава възможност да се изявят в нещо по-различно като сюжет. А и на тях им е по-интересно да разгърнат потенциала си“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах