Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Български филм с три награди от фестивал в Глазгоу (видео)

„Ани има рожден ден“ е с приза на публиката и отличие за сценарий

Филмът на Кирил Тодоров разказва за самотна майка, която приготвя рождения ден на дъщеря си, когато бившият ѝ съпруг ѝ се обажда и пита да се отбие.  - Български филм с три награди от фестивал в Глазгоу (видео)

Филмът на Кирил Тодоров разказва за самотна майка, която приготвя рождения ден на дъщеря си, когато бившият ѝ съпруг ѝ се обажда и пита да се отбие.

Късометражният български филм „Ани има рожден ден“ на режисьора Кирил Тодоров е с три награди от „Мантли Филм Фестивал“ в Глазгоу. Заглавието печели трето място за най-добър филм, отличието за сценарий, както и Наградата на публиката, която се дава след онлайн гласуване.

Фестивалът е ежемесечен, но от някои от наградите се присъждат веднъж на два месеца. „Ани има рожден ден“ е отличен на трето място в категорията за най-добър филм за юни 2016-а – победителят тук е късометражна американска драма – Wolff’s Law. Другият приз, отсъден от журито за българската продукция, е за сценарий.

Заглавието има и номинации в две други категории – за женска роля (Ирмена Чичикова) и за трейлър. В 14-минутния „Ани има рожден ден“ освен Чичикова играят още Валери Йорданов, Виктория Колева и Антон Порязов.

Филмът разказва за самотна майка, която приготвя рождения ден на дъщеря си, когато бившият ѝ съпруг ѝ се обажда и пита да се отбие. Неговото посещение обаче заплашва да съсипе празника и да унищожи крехкия мир в дома им.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Ани има рожден ден“ е качен от режисьора си Кирил Тодоров в платформата за видеосподеляне „Вимео“. Предлагаме ви да го видите.

Annie’s Birthday [ENG, ESP, ITA subs] from Kiril Todorov on Vimeo.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах