Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Български илюстратори с награди от Панаира на книгата в Москва

Капка Кънева и Ясен Гюзелев – лауреати на изложението, Виктор Паунов с почетна грамота

Капка Кънева получи награда за хартиените пластики, създадени за „Железния човек“ от Тед Хюз, издание на „Лист“. - Български илюстратори с награди от Панаира на книгата в Москва

Капка Кънева получи награда за хартиените пластики, създадени за „Железния човек“ от Тед Хюз, издание на „Лист“.

Трима български илюстратори са отличени на Международния панаир на книгата в Москва. Ясен Гюзелев и Капка Кънева са сред победителите в конкурса „Образ книги“, а колегата им Виктор Паунов получава почетна грамота.

Церемонията по връчването на наградите ще бъде на 7 септември от 14 ч. руско време. Тогава ще бъде обявен и носителят на Гран при. Гюзелев и Кънева имат реални шансове за голямата награда.

Московският панаир на книгата е сред най-мащабните арт събития в Русия със стотици участници от цял свят. В тазгодишното му издание се включиха изложители от 33 страни. Конкурсът „Образ книги“ се провежда за 12-и път в рамките на панаира.

Капка Кънева спечели журито с впечатляващите хартиените пластики, създадени за „Железния човек“ от Тед Хюз, издание на българското издателство „Лист“. Наградата ѝ е в категория „Най-добри илюстрации за произведения за деца и подрастващи“.

„Железния човек“, илюстриран от Капка Кънева. Снимка: Площад Славейков

Вижте още: ЖЕЛЕЗНИЯ ЧОВЕК НА ЕДИН ПОЕТ

Призът на Ясен Гюзелев е за илюстрациите за „Пътешествие до центъра на Земята“ от Жул Верн по поръчка на испанско издателство. Той е сред лауреатите в категория „Най-добри илюстрации към произведения на художествена литература“.

Илюстрация на Ясен Гюзелев от книгата „Пътешествие до центъра на Земята“

Виктор Паунов получава грамота в раздела „Най-добри илюстрации за произведения за деца и подрастващи“ за илюстрациите си към „Котаракът Франт и загадъчният остров“ от Иван Раденков, издадени от „Ентусиаст“.

„Котаракът Франт и загадъчният остров“, илюстриран от Виктор Паунов. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Вижте още: КОЙ РИСУВА ЛЮБИМИТЕ НИ КНИГИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах