Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Български роман в номинациите за превод на Лайпцигския панаир на книгата

„Кротките“ редом с преводи на Шарл Бодлер и Джордж Елиът

Ангел Игов. Снимка: Личен архив/Фейсбук - Български роман в номинациите за превод на Лайпцигския панаир на книгата

Ангел Игов. Снимка: Личен архив/Фейсбук

Андреас Третнер, преводач на немски на романа „Кротките“ от Ангел Игов, е един от петимата номинирани за престижната преводаческа награда от Панаира на книгата в Лайпциг 2020 (12 – 15 март), става ясно от публикация в сайта на събитието.

Заедно с българския роман са номинирани още преводи на Джордж Елиът, Шарл Бодлер, Кларис Лиспектор и Фран Рос. Победителят ще бъде обявен на 12 март.

Ангел Игов е един от изявените български писатели и преводачи. Неговият роман „Кротките“ е издаден в България през 2015 г. от издателство „Жанет 45“. Разказва за трагичните събития след 9 септември 1944 г. и за издевателствата на Народния съд.

Америка за България

Вижте още: ХЛАДНОКРЪВНО ЗА НАРОДНИЯ СЪД

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3