POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Български русофил ще възстановява конкурса за естрадна песен „Интервизия”

Николай Малинов, председател на Международното движение на русофилите, ще връчва и награда „Русофоб на годината“

Руският президент Владимир Путин връчи награда на обвинения за шпионаж Николай Малинов през 2019 г. Снимка: БГНЕС - Български русофил ще възстановява конкурса за естрадна песен „Интервизия”

Руският президент Владимир Путин връчи награда на обвинения за шпионаж Николай Малинов през 2019 г. Снимка: БГНЕС

Николай Малинов ще възстановява песенния конкурс „Интервизия”, съобщава ТАСС. Българският политик вчера бе избран за председател на Международното движение на русофилите на първото му заседание в Москва. Веднага след това той е споделил основните си идеи – да създаде конкурс „Русофоб на годината” и да възстанови музикалното състезание „Интервизия”.

„Мисля, че и финансово, и организационно ще се справим с това да възстановим идеята за „Интервизия” като антипод на този „джендърен” конкурс „Евровизия”, е заявил българският кандидат-депутат пред ТАСС.

„Интервизия” в края на 70-те години на ХХ век бе социалистическата алтернатива на „Евровизия”. Конкурсът за естрадна песен е проведен 4 пъти в Полша от 1977 до 1980 г. През 2008 г. е направен неуспешен опит да бъде възстановен в Сочи.

Освен това Малинов е проявил инициатива да организира конкурс за „Русофоб на годината”, като е уточнил, че това ще се отнася основно до медии. Със задачата ще се заеме бъдещ Институт за борба с русофобията, чието създаване също е част от неговите задачи.

У нас Николай Малинов е обвинен в шпионаж в полза на Русия и делото срещу него продължава. В момента той е кандидат за депутат на следващите избори.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg