Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Български учебник по френски език с международна награда

Издание на „Просвета“ със специалното отличие на журито от „БЕЛМА“, връчено на Франкфуртския панаир на книгата

Автори на учебника са Илка Антонова, Павлина Рибарова, Светлана Герасимова и Франсоаз Дьомужен. - Български учебник по френски език с международна награда

Автори на учебника са Илка Антонова, Павлина Рибарова, Светлана Герасимова и Франсоаз Дьомужен.

Български учебник получи специалната награда на журито от отличията „БЕЛМА“, организирани от Асоциацията на европейските издатели на учебници. Лауреатите тази година бяха оповестени по време на Франкфуртския панаир на книгата. Единственото специално отличие – „Мерит“, е присъдено на Envols (бел. ред. – „Излитане“), учебник по френски език и литература за XI клас на издателство „Просвета“.

envolsНаградите „БЕЛМА“ (Best European Learning Material Award) се връчват за най-добър европейски образователен материал, а сред победители в отделните четири категории попадат издания от Швеция, Норвегия, Полша, Германия.

„Идеята да се засягат общи теми от живота чрез четене и анализиране на френски и франкофонски текстове в оригинал развива мисленето и ценностната система на учениците – се посочва в аргументацията на журито да присъди специалната си награда на Envols. – Включването на франкофонски писатели разширява техния литературен кръгозор и прави съдържанието богато и разнообразно. Учебникът предлага голямо разнообразие от образователни задачи и упражнения, съобразени с интересите на учениците. И учебникът, и учебната тетрадка имат достоен за похвала подход – използват изучавания език и в съдържанието, и в условията на задачите.“

Автори на учебника са Илка Антонова, Павлина Рибарова, Светлана Герасимова и Франсоаз Дьомужен.

Вижте още: ДВА ВЕКА В ПЪРВИ КЛАС

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах