Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Български „Урок“ с награда на кинофеста в Сан Себастиан

Кадър от "Урок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов - Български „Урок“ с награда на кинофеста в Сан Себастиан

Кадър от "Урок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов

Нов успех за родното кино! Филмът „Урок“, пълнометражен дебют на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, получи наградата New Directors на международния кинофестивал в Сан Себастиан, Испания. От създаването си през 1953 г. това е един от най-важните филмови фестивали в света, утвърдил се е и като най-авторитетният филмов форум в Испания и испаноговорящия свят.

Нашите бяха между 13-те първи или втори филми на новата генерация режисьори, селектирани в конкурса New Directors. През 2010 г. в същата състезателна програма попадна и друг български филм – „Подслон“ на Драгомир Шолев.

„Урок“ беше показан през март на закрита прожекция на „София Мийтингс“ – пазар за копродукции, кой­то представя нови проекти на млади европейски кинотворци и най-новите филми от Бълга­рия и Балканския регион пред агенти на европейски филмови фестивали, търгов­ски агенти и дистрибутори. „Урок“ е участвал в едни от най-престижните международни фестивали, той е сред 14-те акредитирани от FIAPF с категория „А“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg