Българското знаме на ръката на македонския представител на „Евровизия“

Васил Гарванлиев с емоционално видео в социалните мрежи поиска прошка за това, което е

Македонското радио и телевизия сформира комисия, която да вземе окончателно решение за участието на Васил Гарванлиев на „Евровизия“ в Ротердам, Нидерландия, между 18 и 22 май. Снимка: Стопкадър от видеото  - Българското знаме на ръката на македонския представител на „Евровизия“

Македонското радио и телевизия сформира комисия, която да вземе окончателно решение за участието на Васил Гарванлиев на „Евровизия“ в Ротердам, Нидерландия, между 18 и 22 май. Снимка: Стопкадър от видеото

Васил Гарванлиев, който трябва да представи Северна Македония на песенния конкурс „Евровизия”, продължава да доказва връзката си с България. Докато Македонското радио и телевизия сформира комисия, която да вземе окончателно решение за неговото участие в Ротердам, певецът пусна видео в Инстаграм, в което се вижда, че на ръката си има три гривни с цветовете на българското знаме.

Вижте още: В С. МАКЕДОНИЯ ПИТАТ: КОГО ИЗПРАЩАМЕ НА „ЕВРОВИЗИЯ“ – МАКЕДОНЕЦ ИЛИ БЪЛГАРИН?

Точно докато произнася думите „Чакам с нетърпение да застана на тази сцена и искрено да вибрирам в жълто-червен цвят”, Гарванлиев скръства ръце и показва бяло-зелено-червените си гривни.

Във видеото той отново споменава българската си баба, майка на баща му. Споменава, че това е причината от 21 години да притежава български паспорт – още откакто е навършил 16 години. Подчертава, че законът в Македония позволява двойното гражданство. Гарванлиев разказва във видеото за живота си – 10 години в Торонто, 8 години в Чикаго, по една година в Милано и Лондон. Разказва как е пял в Париж, Амстердам, Цюрих, Ню Йорк. Но най-голямата му гордост, казва той, е, че е започнал своята кариера на 7 години на родната си земя.

Основната цел на появата му в Инстаграм е да обясни, че кадърът с българско знаме в клипа за „Евровизия“ вече е сменен, а интервюто му за българска медия, което се разпространява усилено, е правено преди година.

„В музиката няма политика, раси и цветове. Има любов, човещина и енергия”, казва с усмивка Гарванлиев.

„Извинявам се от цялото си сърце, ако има някой наранен от това, което съм направил. Извинявам се за това, което съм”, продължава той, отново скръствайки ръце с българското знаме на тях пред гърдите си.

„Сърцето ми е във вашите ръце”, завършва емоционално монолога си Гарванлиев.

В коментарите към публикацията възмутени македонци го наричат предател, но много от последователите му, най-вече българи, изразяват силната си подкрепа за него.

Песента на Васил Гарванлиев за „Евровизия 2021“:

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах