Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Българското знаме на ръката на македонския представител на „Евровизия“

Васил Гарванлиев с емоционално видео в социалните мрежи поиска прошка за това, което е

Македонското радио и телевизия сформира комисия, която да вземе окончателно решение за участието на Васил Гарванлиев на „Евровизия“ в Ротердам, Нидерландия, между 18 и 22 май. Снимка: Стопкадър от видеото  - Българското знаме на ръката на македонския представител на „Евровизия“

Македонското радио и телевизия сформира комисия, която да вземе окончателно решение за участието на Васил Гарванлиев на „Евровизия“ в Ротердам, Нидерландия, между 18 и 22 май. Снимка: Стопкадър от видеото

Васил Гарванлиев, който трябва да представи Северна Македония на песенния конкурс „Евровизия”, продължава да доказва връзката си с България. Докато Македонското радио и телевизия сформира комисия, която да вземе окончателно решение за неговото участие в Ротердам, певецът пусна видео в Инстаграм, в което се вижда, че на ръката си има три гривни с цветовете на българското знаме.

Вижте още: В С. МАКЕДОНИЯ ПИТАТ: КОГО ИЗПРАЩАМЕ НА „ЕВРОВИЗИЯ“ – МАКЕДОНЕЦ ИЛИ БЪЛГАРИН?

Точно докато произнася думите „Чакам с нетърпение да застана на тази сцена и искрено да вибрирам в жълто-червен цвят”, Гарванлиев скръства ръце и показва бяло-зелено-червените си гривни.

Във видеото той отново споменава българската си баба, майка на баща му. Споменава, че това е причината от 21 години да притежава български паспорт – още откакто е навършил 16 години. Подчертава, че законът в Македония позволява двойното гражданство. Гарванлиев разказва във видеото за живота си – 10 години в Торонто, 8 години в Чикаго, по една година в Милано и Лондон. Разказва как е пял в Париж, Амстердам, Цюрих, Ню Йорк. Но най-голямата му гордост, казва той, е, че е започнал своята кариера на 7 години на родната си земя.

Основната цел на появата му в Инстаграм е да обясни, че кадърът с българско знаме в клипа за „Евровизия“ вече е сменен, а интервюто му за българска медия, което се разпространява усилено, е правено преди година.

„В музиката няма политика, раси и цветове. Има любов, човещина и енергия”, казва с усмивка Гарванлиев.

„Извинявам се от цялото си сърце, ако има някой наранен от това, което съм направил. Извинявам се за това, което съм”, продължава той, отново скръствайки ръце с българското знаме на тях пред гърдите си.

„Сърцето ми е във вашите ръце”, завършва емоционално монолога си Гарванлиев.

В коментарите към публикацията възмутени македонци го наричат предател, но много от последователите му, най-вече българи, изразяват силната си подкрепа за него.

Песента на Васил Гарванлиев за „Евровизия 2021“:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах