Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бамби е с бяс в нова адаптация на класическата анимация

След нея се задава „Мечо Пух: Кръв и мед“ (трейлър)

Бамби и зайчето Тропчо в анимационния „Бамби“. Илюстрация: „Дисни“ - Бамби е с бяс в нова адаптация на класическата анимация

Бамби и зайчето Тропчо в анимационния „Бамби“. Илюстрация: „Дисни“

Историята на Бамби, малкото еленче, чиято майка е убита от ловци, е оставила трайна травма у не едно или две деца. Сега обаче предстои да травмира и родителите с нова адаптация – „Bambi: The Reckoning“ (Бамби: Разплата), в която безобидното наглед животинче ще бъде превърнато в „машина за убиване“, съобщава „Ню Йорк Поуст“.

Зловещият римейк на класическата анимация е по идея на Скот Джефри, в чието режисьорско портфолио са филми като „Проклятието на Хъмпти Дъмпти“ и „Проклятието на злата монахиня“. Той ще си партнира с Рис Фрейк-Уотърфийлд, сценарист и режисьор на предстоящия слашър филм „Мечо Пух: Кръв и мед“.

„Филмът ще бъде изключително макабрен преразказ на историята от 1928 г., която толкова добре познаваме и обичаме – коментира Джефри. – Бамби ще бъде зла машина за убиване, която се спотайва в пущинака. Пригответе се за Бамби с бяс!“

Не се уточнява изрично дали новият „Бамби“ ще бъде игрален, но дизайнът му черпи вдъхновение от „The Ritual“, британски филм на ужасите от каталога на „Нетфликс“, в който четирима мъже се изправят пред непознато и кръвожадно създание при похода си в гората.

Сюжетът засега не се разкрива, но съдейки по историята на писателя Феликс Залтен, Бамби може би ще търси отмъщение за несправедливата смърт на майка си.

Снимките ще започнат в началото на януари, а премиерата на новата версия на „Бамби“ е предвидена за периода около 14 февруари 2023 г.

Междувременно „Мечо Пух: Кръв и мед“ разказва историята на Пух и Прасчо, отдали се на най-примитивните си животински инстинкти, след като се оказват изоставени от Кристофър Робин, който постъпва в колеж. Световната премиера на филма е на 15 февруари 2023 г., продукцията вече има трейлър.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg