Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Банкси нарисува графит за сериал

Актьорът Кристофър Уокън заличава с боя един от плъховете на анонимния художник в сцена от британски сериал

Плъховете на Банкси, като тези, нарисувани в Париж, са характерни за творчеството на графити артиста. Снимка: banksy.co.uk - Банкси нарисува графит за сериал

Плъховете на Банкси, като тези, нарисувани в Париж, са характерни за творчеството на графити артиста. Снимка: banksy.co.uk

Графити артистът Банкси получи първата си изява за тв сериал – артистът е бил поканен да нарисува един от емблематичните си плъхове на снимачната площадка на британската драма „The Outlaws“. Животът на графита е твърде кратък, тъй като той е бил използван за сцена, в която персонажът на Кристофър Уокън трябва да го замаже с боя като част от сюжета, пише Би Би Си.

Сцената е заснета в Бристъл, родния град на Банкси. Кадрите влизат в последния епизод на сериала, излъчен на 10 ноември.

„Можем да потвърдим, че произведението в края на „The Outlaws“ е оригинален Банкси и че Кристофър Уокън нанася боя върху него, в крайна сметка унищожавайки го“, казва говорител на сериала пред изданието.

В „The Outlaws“ актьорът Кристофър Уокън е част от банда дребни престъпници, които трябва да обновят сграда като част от задължителната си общественополезна дейност. Той се натъква първи на графита на Банкси и на драсканици със спрей около него. Несигурен дали трябва да го заличи, той се обръща към надзорника си. Но вторият е непоколебим и заявява твърдо, че всички графити трябва да се боядисат.

Банкси, който многократно е заявявал, че не иска произведенията му да се предлагат на търг, редовно предизвиква изумление с цените, предлагани за тях от колекционери. Миналия месец „Любов в кошчето за боклук“, срязаната версия на „Момиче с балон“, се продаде за 18,7 млн. евро.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах