Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Банов: Надявам се Панаирът на книгата да е там, където му е мястото

Културното министерство обещава гъвкави политики за развитие на отношенията с дългосрочни партньори

Снимка: БГНЕС, архив - Банов: Надявам се Панаирът на книгата да е там, където му е мястото

Снимка: БГНЕС, архив

Преместването на Панаира на книгата в края на 2017 г. от НДК в „Интер Експо Център“ раздели издатели и читатели на два лагера – според едни промяната е за добро, според други далечната локация ще отблъсне гостите на събитието. А каква е позицията на културното министерство?

„Надявам се Панаирът на книгата да бъде там, където му е мястото“, заяви казва Боил Банов, цитиран от ведомството си.

По думите на министъра Софийският международен панаир на книгата е ключово събитие не само за имиджа на НДК като културно средище, но и за столицата, и за страната.

От министерството посочват още, че ще предложат „гъвкави политики за развитие на отношенията с дългосрочни партньори, които реализират проекти в областта на културата“.

Както е известно, една от причините за преместването на Панаира са поставени нови условия, включително по-високи наемни цени, от страна на НДК. Преди седмица ръководството на Двореца обяви намерения за вдигането на парите от 7 на 10 лева на квадратен метър.

Коледният панаир на книгата тази година е от 12 до 17 декември.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg