Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Барабанист отстранен от групата си след отказ да се ваксинира

Пийт Парада от „Офспринг“ не иска ваксина по медицински причини

„Тъй като не мога да спазвам правилата, които бързо се превръщат в политика на индустрията, наскоро бе взето решението, че представлявам риск в студиото и на турнета“, съобщава Пийт Парада. Снимка: Офспринг/Ютюб - Барабанист отстранен от групата си след отказ да се ваксинира

„Тъй като не мога да спазвам правилата, които бързо се превръщат в политика на индустрията, наскоро бе взето решението, че представлявам риск в студиото и на турнета“, съобщава Пийт Парада. Снимка: Офспринг/Ютюб

Пийт Парада, барабанист на „Офспринг“, съобщи публично решението си да не се ваксинира, но то не остана без последици. Музикантът сподели намерението си в социалните мрежи, „за да може всеки друг, който в момента изпитва агонията на изолацията и се чувства изоставен, да знае, че не е сам“. Колегите му реагираха светкавично и часове след публикацията си Парада каза, че е бил „изритан“ от групата, на която е член от 14 години.

В поста си в социалните мрежи 48-годишният Парада обосновава решението си:

„Предвид моята медицинска история и възможните странични ефекти от тези ваксини, лекарят ми препоръча да не се ваксинирам засега. Заразих се с вируса преди повече от година и болестта премина леко. Уверен съм, че ще успея да се справя с него отново, но не съм толкова сигурен, че ще оцелея още един Синдром на Гилен-Баре, от който страдам още от детството си и който прогресира с течение на времето. За жалост, за мен (и за семейството ми, които се надяват да се задържа още малко наоколо) рисковете надделяват над ползите“.

Въпреки острата реакция на колегите си, Парада казва, че не таи лоши чувства към тях.

„Тъй като не мога да спазвам правилата, които бързо се превръщат в политика на индустрията, наскоро бе взето решението, че представлявам риск в студиото и на турнета“, пише той.

„Офспринг“ е сформирана през 1984 г., Парада се присъединява към групата през 2007 г. Сред най-популярните им хитове е „Pretty Fly“, популярни са още „Come Out and Play“ и „The Kids Aren’t Alright“. Групата активно изнася концерти и днес – на 8 август ще бъде в Лос Анджелис за събитие, на което ще допускат само ваксинирани зрители. По-късно през годината им предстои американско и европейско турне.

В публикацията си в социалните мрежи Парада заявява пълната си подкрепа за информираното съгласие, „необременено от принуда“ и споделя мнението си, че е неетично влиятелни организации – сред които правителството, някои корпорации и други наемодатели – да задължават служителите си с по-малко власт да се подлагат на медицински процедури.

„Изглежда така, сякаш половината население има шокиращо различна реакция за тези ваксини, отколкото се очакваше – вероятно защото животите им са шокиращо различни и техният избор да не се ваксинират варира от осъзнат анализ на рисковете и ползите, през финансовата им невъзможност да си вземат почивен ден от работа, през осъзнаването, че не са здравно осигурени, ако се проявят потенциалните странични ефекти, чак до разбираемото недоверие към система, която никога не си е поставяла за приоритет здравето и благополучието на общностите им“, допълва Парада.

Миналия месец Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ съобщи за съществуването на връзка между ваксината на „Джонсън и Джонсън“ и повишения риск от проявата на автоимунното заболяване Синдром на Гилен-Баре. Няма подобна информация за препаратите на „Модерна“ и „Пфайзер“. Синдромът на Гилен-Баре може да предизвика мускулна слабост, а в някои случаи води до парализа. От Агенцията за контрол на храните и лекарствата са получили сигнали за 100 души, развили Синдрома след ваксина на „Джонсън и Джонсън“ (от общо 13 млн. души, избрали този анти-Ковид препарат).

„Надявам се, че ще се научим, че има място за всички перспективи и страхове, които съществуват в момента – обобщава Парада. – Нека избягваме тази тенденция на доминация, обезличаване и надвикване. Населението, което се колебае, не е монолитна група и всички гласове заслужават да бъдат чути.“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg