Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Барак Обама прави равносметка с песен: Не мога да остана вечно (видео)

„Оранжевото не е новото черно”, предрече държавният глава в Шоуто на Джими Фалън изхода от президентските избори

„Накратко – климатът се променя наистина, здравната помощ е достъпна, а любовта си е любов”, обобщи под музикален съпровод президентът на САЩ Барак Обама. - Барак Обама прави равносметка с песен: Не мога да остана вечно (видео)

„Накратко – климатът се променя наистина, здравната помощ е достъпна, а любовта си е любов”, обобщи под музикален съпровод президентът на САЩ Барак Обама.

Американският президент Барак Обама се възползва от несъмнените си музикални и комедийни умения, за да похвали стилно своите политически и президентски умения. Това стана вчера във Вечерното шоу на Джими Фалън по NBC.

Сегментът, в който се влючи Обама, се нарича на английски Slow Jam The News, което би могло да се преведе като „Блус новини”. Предсталява политически коментар с комедийни елементи под формата на монолог, който поканеният изпълнява на фона на бавна, романтична R & B музика. За да се получи, изпълнителят трябва да притежава чувство за ритъм и добър тайминг. Тогава дори не е нужно да разбирате английски, за да се насладите на изпълнението.

Президентът бе посрещнат с бурни аплодисменти от публиката и първите му думи след като Фалън обяви, че предстоят „Блус новини“, бяха:

„Здравейте, аз съм президентът Барак Обама и също бих искал да направя блус новини.”

Обама обобщи успехите на администрацията си, включително действията по отношение на климатичните промени, еднополовите бракове и достъпа до  здравеопазване:

„Накратко – климатът се променя наистина, здравната помощ е достъпна, а любовта си е любов.”

Сред най-забавните реплики на президента беше забележката му: „А любимият ми сериал е „Оранжевото НЕ е новото черно”, насочена към вече почти  сигурния кандидат-президент на Републиканската партия Доналд Тръмп.

Джими Фалън се вкючваше с бек вокали, надаваше някое страстно „О-о-о йе-е-е-е!, но имаше и по-дълги реплики, като:

„Пред 2008 г. страната не беше в настроение. Беше преуморена и напрегната — каза, че я боли глава. Барак запали няколко свещи, извади сатенените чаршафи и каза на американския народ: „Да, ние можем”.“

„Няма да има трети мандат – придължи Обама. – Не мога да остана вечно. Освен това татко се е записал за ваканция на Хаваите след  223 дни, но кой ли ги брои! Американският народ е изправен пред важни решения тази есен. Целият свят ни гледа и очаква от нас стабилност и водачество. Знам, че някои от кандидат-президентите са доста критични към моята външна политика. Няма да споменавам имена.“

Тук обаче един музикантите се провикна:

„Той говори за проклетия Тръмп!”

На финала президентът направи номера с изпускането на микрофона – за първи път в двоен вариант.

Това не е първата изява на Барак Обама в този сегмент от Шоуто на Джими Фалън (предишната беше през 2012), но вероятно ще му е последната, въпреки че е сред гостите, които се справят най-добре. Шоуто Джими Фалън (Tonight Show Starring Jimmy Fallon) включва комедийни скечове, музикални пародии, интервюта със знаменитости, забавни игри и монолог на водещия.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90