„Барба Ганьос“ вече с Алеко на корицата

Седмица след скандала с карикатурния портрет на българския премиер

Новият „Барба Ганьос“. Снимка: Личен архив - „Барба Ганьос“ вече с Алеко на корицата

Новият „Барба Ганьос“. Снимка: Личен архив

Гръцкият превод на „Бай Ганьо“ вече е с нова корица. Читатели ни изпратиха снимка на преработеното издание, на която се вижда, че на мястото на колажа с Бойко Борисов е поставен портретът на Алеко Константинов.

През октомври на гръцкия пазар се появи преводно издание на сборника на Алеко, на корицата на което беше изобразен българският премиер като Бай Ганьо на фона на Народното събрание. В писмо преводачът Костас Барбутис поясни, че носи отговорност за гафа.

„Грешката е изцяло моя и се дължи на непознаване на самия колаж и историята му, а от друга страна, на толкова успешно замаскираното и променено лице до степен такава, че незнаещият много трудно би могъл да отличи лицето на Борисов от лицето на Калоянчев в едноименната роля. На вътрешната страница на книгата е написано, че лицето на снимката е известният български актьор Георги Калоянчев“, ни написа преводачът.

Вижте още: БОЙКО БОРИСОВ НА КОРИЦАТА НА „БАЙ ГАНЬО“ В ГЪРЦИЯ

Америка за България

В писмото си Барбутис обеща да изтегли сгрешеното издание от пазара и да подмени снимката на корицата.
Около седмица след случката, това вече е факт.

ГРЪЦКИЯТ ПРЕВОДАЧ НА „БАЙ ГАНЬО“: ОБЪРКАХ БОРИСОВ С КАЛОЯНЧЕВ

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg