Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Барбра Стейзънд критична към новия „Роди се звезда“: Уил Смит и Бионсе трябваше да играят

Филмът от 2018 г. не се различава драстично от този от 1976 г., в който Стейзънд участва

Лейди Гага и Брадли Купър като Али и Джак в „Роди се звезда“ (2018). Снимка: Warner Bros. Entertainment Inc. and Metro Goldwyn Mayer Pictures Inc. - Барбра Стейзънд критична към новия „Роди се звезда“: Уил Смит и Бионсе трябваше да играят

Лейди Гага и Брадли Купър като Али и Джак в „Роди се звезда“ (2018). Снимка: Warner Bros. Entertainment Inc. and Metro Goldwyn Mayer Pictures Inc.

Барбра Стрейзънд, която участва в „Роди се звезда“ от 1976 г., сподели критиките си за римейка от 2018 г. В интервю актрисата и певица споделя, че очаквала филмът с Брадли Купър и Лейди Гага да носи по-различен дух от адаптациите в миналото.

„Когато първо ми разказаха за проекта, Уил Смит и Бионсе трябваше да са в главни роли, което беше интересно – казва Стрейзънд пред австралийското тв предаване „The Sunday Project“. – Наистина трябваше да е различен филм, с друга музика, други актьори, и тогава смятах, че е чудесна идея. Затова много се изненадах, когато видях колко си прилича с версията, в която участвах през 1976 г.“

„Роди се звезда“ от 2018 г. е тръгнал с „погрешна идея“, смята Стрейзънд, но отбелязва, че не може да спори с успеха. За песента Shallow“ Лейди Гага спечели „Оскар“, филмът имаше номинация за най-добър филм и донесе 436 млн. долара приходи от световния боксофис.

„Въпреки това аз не се интересувам толкова от успеха, колкото от оригиналността“, казва Стрейзънд.

В първия филм „Роди се звезда“ от 1937 г. в главните роли са Джанет Гейнър и Фредрик Марч. През 1954 г. в негова адаптация се снимат Джуди Гарланд и Джеймс Мейсън. През 1976 г. следва римейк на римейка с Барбра Стрейзънд и Крис Кристофърсън. И Лейди Гага, и Брадли Купър са споделяли в интервюта и прес изяви за филма, че предварително са се срещнали с певицата и тя им дала благословия за проекта. Самата певица заявява през 2018 г. за новата версия:

„Много ми хареса. Мисля, че е чудесна. Гага е чудесна“.

В същата година казва в интервю за „Варайъти“:

„Филмът е добър. Не искам да говоря за него, за да не го урочасам. Не мога да повярвам, че минаха 40 и нещо години. Мисля, че Купър като режисьор се е справил чудесно с Гага. Мислех, че ще бъде много по-различен, че ще има разнороден актьорски състав и че музиката ще бъде рап. Но тази версия прилича повече на филма, в който аз участвах.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС