Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Бързи и яростни 7“ спечели $1 млрд. рекордно бързо

За 8 дни филмът натрупа близо 250 милиона долара от Китай

Вин Дизел и Пол Уокър за последен път рамо до рамо. - „Бързи и яростни 7“ спечели $1 млрд. рекордно бързо

Вин Дизел и Пол Уокър за последен път рамо до рамо.

Последният филм на Пол Уокър „Бързи и яростни 7“ надмина бариерата от 1 милиард долара приходи от билети за рекордно време – едва за 17 дни той спечели $1,15 млрд. За сравнение, на другите два най-бързи блокбастъра – „Отмъстителите“ и последната част на „Хари Потър“, това отне по 19 дни.

Филмът с Вин Дизел и вече покойният Уокър оглавява американския боксофис за трета поредна седмица с приход от нея 29,1 милиона долара. В България през последния уикенд заглавието натрупа близо 207 хиляди лева, а общо – 2,337 милиона лева.

Основен принос за изключително скоростния успех на „Бързи и яростни 7“ е премиерата му в Китай, където за 8 дни по кината филмът натрупа близо 250 милиона долара приходи.

Въпреки че вече очевидно се движи надолу (в САЩ парите в сравнение с миналата седмица са с 51% по-малко), според експерти филмът може да натрупа общо 1,4 милиарда, с които да се изкачи до 4-ото място в класацията за най-успешни заглавия в историята, оглавявана от „Аватар“ и „Титаник“ (със съответно 2,79 милиарда и 2,19 милиарда долара) на Джеймс Камерън и „Отмъстителите“ (1,52 милиарда долара).

За целта обаче „Бързи и яростни 7“ ще трябва да се справи с конкуренцията именно на продължението на „Отмъстителите“, което тръгва по кината от петък и дава заявка за ново мощно нахлуване сред най-продаваните филми.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg