Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Бързи и яростни“ снимат с 300 км/ч

Поредицата ще има десет филма, но вече се работи по паралелни истории

Дуейн Джонсън-Скалата в „Бързи и яростни 8“ - „Бързи и яростни“ снимат с 300 км/ч

Дуейн Джонсън-Скалата в „Бързи и яростни 8“

Успехът на автомобилния екшън „Бързи и яростни“ форсира плановете за паралелни филми от поредицата с участието на Дуейн Джонсън-Скалата, Чарлийз Терон и Джейсън Стейтъм.

Според „Варайъти“, „Юнивърсъл“ са наели Крис Морган, работил по последните шест филм от франчайза, да напише сценарий за проект, който „да се върти около Джонсън и Стейтъм, обединяващи сили срещу героинята на Терон“.

Персонажът на Скалата, агент Люк Хобс, се появи за първи път в „Бързи и яростни 5“, а Декард Шоу на Стейтъм, след кратка поява след финалните надписи в шестия филм, беше главният антагонист в седмата част. Кибертерористката Сайфър (Терон) е последната добавка в поредицата – в осмия „Бързи и яростни“ тя бе заедно с Джонсън, Стейтъм и Вин Дизел.

Идеята за паралелен филм се подклажда и от изключителния боксофис успех на „Бързи и яростни 8“, който втора поредна седмица е номер 1 в САЩ с натрупани 163 милиона долара само на американския пазар. В световен мащаб продукцията има приходи от 907 млн. долара само до момента.

Продуцентът на поредицата Нийл Мориц потвърди намерението за край на франчайза (до момент с общи печалби от 4,8 млрд.) до 10 филма. Но за паралелни филм от историята никой нищо не твърди официално (още).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg