Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бързи и яростни в сексизма

Мишел Родригес плаши да напусне холивудската поредица, ако не се промени отношението към жените в нея

Мишел Родригес в „Бързи и яростни“. - Бързи и яростни в сексизма

Мишел Родригес в „Бързи и яростни“.

Мишел Родригес заплаши продуцентите на „Бързи и яростни“, че може да откаже да се снима в следващия филм от нашумялата поредица, освен ако студиото не започне да проявява повече уважение към изпълнителките на женските роли. Американската актриса написа това на страницата си в Инстаграм.

Бързи и яростни 8“ излезе на дигитален носител днес, а аз се надявам, че създателите на филма ще решат да проявят повече любов към жените във франчайза в следващата. Или ще ми се наложи да се простя с любим киносериал“, посочва Родригес.

Осмият филм излезе по кината на 14 април. В него има повече и по-интересни женски образи, въпреки че екранното време на Родригес е съкратено, отбелязва „Гардиън“. Но това не е много чудно, защото в новите женски персонажи се превъплъщават и доста по-сериозни актриси – Чарлийз Терон и Хелън Мирън. В центъра на действието все пак са героите на Вин Дизел и Дуейн Джонсън.

В поста си в Инстаграм Родригес иска повече „любов към жените“, но в интервю през май бе заявила, че „като тотална, абсолютна, чиста феминистка“ ѝ е трудно да се примири с „липсата на послание, насочено към жените“ във филма. В него впрочем няма следи от послание и към мъжете.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg