Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бързи тестове преди концерт, кино и опера срещу представен билет

Мобилни пунктове за Ковид-тестове пред НДК, Операта и Филхармония за зрителите без зелен сертификат

Мобилната лаборатория за Ковид-тестове на Филхармонията е разположена в Камерната зала. Снимка: Софийска филхармония - Бързи тестове преди концерт, кино и опера срещу представен билет

Мобилната лаборатория за Ковид-тестове на Филхармонията е разположена в Камерната зала. Снимка: Софийска филхармония

Мобилни пунктове за Ковид-тестове ще улесняват достъпа на зрители и слушатели до културата. На 21 октомври в сила влезе задължителното изискване за „зелен сертификат“ – документ, който гарантира, че човек е ваксиниран, преболедувал е или е дал отрицателен тест за Ковид.

Тестването вече може да се случва на няколко удобни за зрителите места. На 21 октомври пунктове ще има за всички, решили да посетят концерта на Светлин Русев в Зала „България“, или събитие от програмата на НДК. Мобилната лаборатория в Двореца ще се намира вътре в сградата, входът е през Билетен център вляво. Пунктът започва работа в 17 ч. и ще работи приоритетно за зрителите на кино-литературния фестивал „Синелибри“ и прожекциите в зала 1 и кино „Люмиер“, за зрителите на премиерния спектакъл „Една българка“ в Театър „Азарян“, за спектакъла „Поетесата“ на Нов театър и за посетителите на Литературен клуб „Перото“.

Вижте още: КОИ В КУЛТУРАТА НЕ ОТВОРИХА ЗАРАДИ НОВИТЕ МЕРКИ

В мобилната лаборатория се извършват само бързи антигенни тестове срещу показване на съответния закупен билет. Те ще са безплатни, а цената на вземането на пробата, която зрителите ще заплащат, е 10 лв. Необходимо е посетителите на НДК, които ще се възползват от услугата на мобилната лаборатория, да дойдат половин час по-рано, уточняват от Двореца.

Същата мярка въведоха и от Филхармонията, където днес ще се проведе концерт на цигуларя Светлин Русев с диригент Саша Гьотцел. Националният ни оркестър продължава нормалната си дейност, но в дните на концерти в Зала „България“ от институцията осигуряват мобилна лаборатория, където слушателите без сертификат могат да се тестват. Цената на теста е 10 лв. Пунктът ще работи от 18 ч., концертите обичайно започват в 19 ч.

Софийската опера засега не е направила промени в програмата си – на 21 октомври на Голямата сцена ще се играе балетният спектакъл „Огненото птиче“, утре предстои „Жизел“. От Операта осигуряват мобилна лаборатория за тестване, която се намира на служебния вход до бариерата на ул. „Врабча“ 1 в близост до централния вход. Пунктът започва работа в 17 ч. За вземането на пробата зрителите заплащат 10 лв.

Ограниченията не важат за лица под 18 години.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg