Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Бързото лечение на COVID-19 е ключово за възстановяването

По-малко усложнения за пациентите, ако лечението започне до 3 дни след първите симптоми

Охранител записва данните на посетителите, след като са показали „зелен код“, за да влязат в арт зона 798 в Пекин, Китай. Посетителите трябва сканират QR код, за да получат зеления код, който показва посетителите, които не са напускали Пекин в последните 15 дни. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Бързото лечение на COVID-19 е ключово за възстановяването

Охранител записва данните на посетителите, след като са показали „зелен код“, за да влязат в арт зона 798 в Пекин, Китай. Посетителите трябва сканират QR код, за да получат зеления код, който показва посетителите, които не са напускали Пекин в последните 15 дни. Снимка: ЕПА/БГНЕС

COVID-19 трябва да бъде лекуван при първите симптоми, според изследване, публикувано в научното списание „American Journal of Roentgenology“. Времето между диагностицирането и началото на лечение е ключово за възстановяване на пациентите, твърди доктор Хуан Гуо-цюен от болница в Уху, Китай. Резултатите са потвърдени след поредица изследвания на пациенти с помощта на компютърна томография.

Доктор Хуан и неговите колеги избрали 25 пациенти с потвърдена диагноза от коронавирус, като ги разделили на две групи. В едната били хора, при които времето между диагнозата и началото на лечението са минали по-малко от 3 дни, а в другата група – всички останали пациенти. На всички тях са правени последователни компютърни томографии, които показали, че тези, чието лечение е започвало веднага, имали по-добри резултати и са оздравели за около 6 дни след постъпването им в болница. Тези, чието лечение закъсняло, са се лекували средно по 13 дни.

Доктор Хуан е установил, че своевременната медицинска намеса понижава и риска от допълнителни усложнения.

Фантастико

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах