VivaPay

Бързото лечение на COVID-19 е ключово за възстановяването

По-малко усложнения за пациентите, ако лечението започне до 3 дни след първите симптоми

Охранител записва данните на посетителите, след като са показали „зелен код“, за да влязат в арт зона 798 в Пекин, Китай. Посетителите трябва сканират QR код, за да получат зеления код, който показва посетителите, които не са напускали Пекин в последните 15 дни. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Бързото лечение на COVID-19 е ключово за възстановяването

Охранител записва данните на посетителите, след като са показали „зелен код“, за да влязат в арт зона 798 в Пекин, Китай. Посетителите трябва сканират QR код, за да получат зеления код, който показва посетителите, които не са напускали Пекин в последните 15 дни. Снимка: ЕПА/БГНЕС

COVID-19 трябва да бъде лекуван при първите симптоми, според изследване, публикувано в научното списание „American Journal of Roentgenology“. Времето между диагностицирането и началото на лечение е ключово за възстановяване на пациентите, твърди доктор Хуан Гуо-цюен от болница в Уху, Китай. Резултатите са потвърдени след поредица изследвания на пациенти с помощта на компютърна томография.

Доктор Хуан и неговите колеги избрали 25 пациенти с потвърдена диагноза от коронавирус, като ги разделили на две групи. В едната били хора, при които времето между диагнозата и началото на лечението са минали по-малко от 3 дни, а в другата група – всички останали пациенти. На всички тях са правени последователни компютърни томографии, които показали, че тези, чието лечение е започвало веднага, имали по-добри резултати и са оздравели за около 6 дни след постъпването им в болница. Тези, чието лечение закъсняло, са се лекували средно по 13 дни.

Доктор Хуан е установил, че своевременната медицинска намеса понижава и риска от допълнителни усложнения.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg