Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бързото лечение на COVID-19 е ключово за възстановяването

По-малко усложнения за пациентите, ако лечението започне до 3 дни след първите симптоми

Охранител записва данните на посетителите, след като са показали „зелен код“, за да влязат в арт зона 798 в Пекин, Китай. Посетителите трябва сканират QR код, за да получат зеления код, който показва посетителите, които не са напускали Пекин в последните 15 дни. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Бързото лечение на COVID-19 е ключово за възстановяването

Охранител записва данните на посетителите, след като са показали „зелен код“, за да влязат в арт зона 798 в Пекин, Китай. Посетителите трябва сканират QR код, за да получат зеления код, който показва посетителите, които не са напускали Пекин в последните 15 дни. Снимка: ЕПА/БГНЕС

COVID-19 трябва да бъде лекуван при първите симптоми, според изследване, публикувано в научното списание „American Journal of Roentgenology“. Времето между диагностицирането и началото на лечение е ключово за възстановяване на пациентите, твърди доктор Хуан Гуо-цюен от болница в Уху, Китай. Резултатите са потвърдени след поредица изследвания на пациенти с помощта на компютърна томография.

Доктор Хуан и неговите колеги избрали 25 пациенти с потвърдена диагноза от коронавирус, като ги разделили на две групи. В едната били хора, при които времето между диагнозата и началото на лечението са минали по-малко от 3 дни, а в другата група – всички останали пациенти. На всички тях са правени последователни компютърни томографии, които показали, че тези, чието лечение е започвало веднага, имали по-добри резултати и са оздравели за около 6 дни след постъпването им в болница. Тези, чието лечение закъсняло, са се лекували средно по 13 дни.

Доктор Хуан е установил, че своевременната медицинска намеса понижава и риска от допълнителни усложнения.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах