Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бащата Антъни Хопкинс и женските изкуства за щастливо съпружество

Най-интересните събития от 25 октомври до 1 ноември 2020 г. с „Фантастико“

За образованието. Аеропагитика

За образованието. Аеропагитика

Книжарница „Гринуич“

27.10.2020

18:30

Книгата „За образованието. Аеропагитика“ на Джон Милтън (изд. „Лист“) – първият памфлет срещу цензурата – ще бъде представена от преводача ѝ Мартин Осиковски. В събитието ще участват още Александър Шурбанов и Калин Янакиев. В книжарницата ще се допуснат не повече от 30 души с маски.

Вижте още: ЛЕГЕНДАРНА РЕЧ СРЕЩУ ЦЕНЗУРАТА ЗА ПРЪВ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ

Бащата

Бащата

Кино „Люмиер Лидл“

27.10.2020

19:00

Мъж на достолепна възраст живее в самота, но отказва всякаква помощ от страна на дъщеря си. Опитвайки се да осмисли променящите се обстоятелства, той започва да се съмнява в близките си, в собствения си ум и дори в заобикалящата го реалност. Режисьорски дебют на писателя и драматург Флориан Зелер по едноименната му пиеса от 2020 г. В ролите са Антъни Хопкинс, Оливия Колман, Оливия Уилямс и Руфъс Сюъл. Филмът е част от кино-литературния фестивал „Синелибри“.

Науру

Науру

Сити Марк Арт Център

29.10.2020

19:30

Премиерен спектакъл с участието на актьора Свежен Младенов по едноименния роман на Иво Иванов. Драматизацията е на Руси Чанев, режисьор е Валентин Ганев. Представлението ще се играе и на 30 октомври.

Женските изкуства за щастливо съпружество

Женските изкуства за щастливо съпружество

Театър „Сфумато“

30.10.2020

19:00

Премиерен спектакъл по драматизацията на Стефан Иванов по книгата „Женските изкуства за щастливо съпружество“ на Йона П. Стоянова и „Домъ и общество – книга за етикецията въ Царство България“ от инж. Лили Янакиева. Сюжетът е посветен на „пожарите в семейното огнище“, които стават видими при срещата между жени от различни поколения. На сцената излизат актрисата Василена Винченцо и певицата Миленита, за да разкажат истории от ежедневието на семейните жени – за истините, самозаблудите, разбирането и равнопоставеността между половете. 

Магията на Моцарт и Бетовен

Магията на Моцарт и Бетовен

Зала „България“

01.11.2020

19:00

Клавирното дуо Алина и Николай Шаламов ще си партнират със Софийската филхармония и диригента Томас Рьоснер за концерт, в който ще бъдат изпълнени Симфония №4 на Бетовен и Концерт за две пиана и оркестър на Моцарт. 

Bookshop 728×90